Μπρουσκέτες με καλαμάρι απ τον Άκη Πετρετζίκη.

ακη

Χρόνος εκτέλεσης—> 15 λεπτά
Μερίδες—> 2

Συστατικά

Για το καλαμάρι

~ 1 μπαγκέτα

~ 4 κ.σ ελαιόλαδο

~ αλάτι

~ πιπέρι

~ 900 γρ. καθαρισμένα καλαμάρια

~ 1 κύβος

Για την πέστο

~ 50-70 γρ. ελαιόλαδο

~ 2 σκ. σκόρδο

~ 50-80 γρ. ρόκα

~ 1/4 ματσάκι βασιλικό

~ 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα

~ 1 κύβος λαχανικών

Για το σερβίρισμα

~ 2 λεμόνια

~ θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το καλαμάρι

~ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.

~ Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και απλώνουμε σε ταψί τη μία φέτα δίπλα στην άλλη. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες

~ Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

~ Κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Με χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε το καλαμάρι . Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χωρίζουμε σε 3 δόσεις. Σοτάρουμε την 1η δόση μέχρι να πάρει χρώμα για 2-4 λεπτά και σβήνουμε με χυμό από 1/2 λεμόνι. Αφαιρούμε από το τηγάνι, ρίχνουμε σε ένα μπολ και σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.

~ Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να σοτάρουμε και τις άλλες 2 δόσεις.

Για την πέστο

~ Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρόκα και το βασιλικό, το δεντρολίβανο και τον κύβο. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πάστα.

~ Ρίχνουμε την πάστα στο μπολ με το καλαμάρι. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε πάνω από την μπρουσκέτα το καλαμάρι. Διακοσμούμε με φούντες θυμαριού.

~ Κόβουμε το λεμόνι σε κυδωνάτες φέτες και σερβίρουμε δίπλα από τις μπρουσκέτες.



There are no comments

Add yours