Του έρωτα & της ζωής: Σε μια Κατάμεστη Αίθουσα Η Παρουσίαση του Βιβλίου του Μιχάλη Μανδραβέλη.

Tou-erota-kai-tis-zois

Σε μια Κατάμεστη Αίθουσα Η Παρουσίαση του Βιβλίου του Μιχάλη Μανδραβέλη.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 σε ένα μικρό, ιστορικό χωριό της Δυτικής Μακεδονίας εν ονόματι Αιανή και σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, παρουσιάστηκε το 1ο βιβλίο του Μιχάλη Μανδραβέλη, με τίτλο: «Του έρωτα & της ζωής» από τις εκδόσεις Πηγή. Μια πολλά υποσχόμενη ποιητική συλλογή.

Ο συγγραφέας στα ποιήματα του επικαλείται την ίδια την ζωή. Ως αρχέγονο στοιχείο. Αλλά και μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις της. Μέσα από τις διάφορες πλευρές της. Ανακαλεί μνήμες και προτάσσει εικόνες, προτάσσει ήχους και χρώματα που έχουν την δύναμη να σε ταξιδέψουν στο ταξίδι της έκφρασης και την παρατήρησης, στο ταξίδι των έντονων συναισθημάτων.

Η ποίηση του Μιχάλη Μανδραβέλη, διακρίνεται από απλότητα και από έναν ακατέργαστο λυρισμό. Έναν λυρισμό αμεθόδευτο, λαϊκό και ανεπιτήδευτο. Πρόκειται για μια κατάθεση ψυχής που διαγράφεται από παιδικότητα αλλά και από αισιοδοξία και το μήνυμα που αφήνει να φανεί μέσα από τα ποιήματα του, στοχεύει να τονίσει ότι ο καθένας πρέπει να έχει στόχους και όνειρα. Να επιζητεί την ατομική του βελτίωση και να ρισκάρει. Μια από τις λειτουργίες της ποίησης άλλωστε, είναι να κρυφοκοιτάζεις την ζωή που πρέπει να ζήσεις.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας ποιητής με λαϊκό έρεισμα. Υμνεί τον έρωτα και την ζωή, την αγάπη και την λύπη μέσα από τα δικά του βιώματα αλλά με άμεσο αντικαθρέφτισμα στα μάτια και την ψυχή του καθενός.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο από τις Εκδόσεις Πηγή σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία καθώς και για online αγορά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.michalismandravelis.com

 

Τώρα που ξαπόστασα
δίπλα στο λαμπρό φως
τον όμορφων ματιών σου,
τώρα αγαπάω πιο πολύ τη ζωή
και δεν θα ‘θελα να πεθάνω πια ποτέ.

Τώρα που σ’ έχω κοντά μου,
στων ποδιών μου την άκρη ακουμπάς.
Θέλω να σε πάρω αγκαλιά, να σε νιώσω,
είσαι το φάρμακο για να ζω.

Την αύρα που βγάζεις μυρίζομαι,
σαν να ‘ναι η άνοιξη μέσα σου
που ήρθε να μείνει κοντά μας,
γέννημα ζωής, θησαυρέ,
γιασεμί στης καρδιάς τον χτύπο,
θυμάρι στου μελιού τη γλύκα.

Κράτα τον σφυγμό μου για λίγο
νιώθω πως χάνομαι δίπλα σου.
Είναι η όψη σου πλάνη
πώς να μπορέσω να σε κρατήσω!
Αυτό που νιώθω είναι αγάπη
αυτό που το λένε ζωή.There are no comments

Add yours