ΓΕΝ: Λένε ψέματα οι Τούρκοι, ο Καμμένος πήγε στα Ίμια εκεί που έπεσε το ελικόπτερο

ImageHandler (1)

Κάνουν λόγο για παραβίαση της ελληνικής χωρικής θάλασσας από τουρκικά πολεμικά πλοία – «Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο» λέει το Πολεμικό Ναυτικό
Μία ημέρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2018, μεταξύ τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων και της ελληνικής κανονιοφόρου «Νικηφόρος» στην οποία επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος ευρισκόμενος πάνω στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» προσέγγισε την περιοχή όπου το 1996, τη νύχτα της ελληνοτουρκικής κρίσης που παρ’ολίγον να οδηγήσει σε πόλεμο, κατέπεσε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού παρασύροντας στο θάνατο τους αξιωματικούς Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό,και έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών ηρώων.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης παρουσίασαν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία έδειχναν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, ένα ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού ναυτικού και ένα τουρκικό ελικόπτερο να βρίσκονται εγγύτερα στις βραχονησίδες Ίμια απ” ότι η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» με τον Πάνο Καμμένο.

Δείτε βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή να παρεμποδίζει την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» στην περιοχή

Το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαιώνει ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της ελληνικής κανονιοφόρου με τον Πάνο Καμμένο στα Ίμια αλλά τονίζει ότι όσα «αναφέρονται στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς απ” όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι είναι αναληθές.

«Κατά τον πλου της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου. Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό το μεσημέρι της Δευτέρας, περίπου μία ημέρα μετά τον πλου του ελληνικού πολεμικού πλοίου με τον Πάνο Καμμένο στα Ίμια, με αφορμή τη συμπλήρωση 22 ετών από την κρίση που οδήγησε Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου.

Ο Πάνος Καμμένος κατά τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια – Στη φωτογραφία διαφαίνονται τα τουρκικά πλοία που βρίσκονται μια ανάσα από τις βραχονησίδες

thumbs_b_c_ace723cf1ec4795303833cd338b17a0c

IMG_8405

20182F012Fkardak3There are no comments

Add yours