Τρόμος στην Σόφια! Δολοφόνησαν επιχειρηματία «μέρα – μεσημέρι» έξω από τα γραφεία του!

voulgaria-fonos-1-768×548

Ο Πέταρ Χρίστοφ ήταν ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της Βουλγαρίας. Ο φόνος αυτός έγινε λίγες μόνο ημέρες αφότου η Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της ΕΕ και η πιο διεφθαρμένη σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, ανέλαβε την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ για πρώτη φορά αφότου εντάχθηκε σ’ αυτήν το 2007.

Ο 49χρονος δολοφονήθηκε νωρίς το πρωί ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του στη Μαναστίρσκι Λιβάντι, μια πολυτελή περιοχή της Σόφια, όπου βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας του.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου περίπου 30 λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο Χρίστοφ είχε επίσης σχέσεις με ανώτερους αξιωματούχους του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

«Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σόφιας Ιβάιλο Ιβάνοφ. «Το πρόσωπο είναι ένας 49χρονος Βούλγαρος πολίτης, ένας επιχειρηματίας, αυτό μπορώ να πω προς το παρόν».

Στο «μικροσκόπιο» η Βουλγαρία για τα φαινόμενα διαφθοράς

Ο φόνος του Χρίστοφ έρχεται ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις Βρυξέλλες επειδή δεν έχει κάνει πολλά πράγματα για να καταπολεμήσει εγκληματικές συμμορίες και την επίσημη διαφθορά. Πριν από τρεις εβδομάδες, ένας ανώτερος εφοριακός είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί σοβαρά μέσα στο αυτοκίνητό του στο κέντρο της Σόφιας

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, η Βουλγαρία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ. Όμως μια εβδομάδα πριν από τον φόνο του Χρίστοφ, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ άσκησε το βέτο του σε νομοθεσία κατά της διαφθοράς λέγοντας ότι το νομοσχέδιο δεν προσφέρει τα μέσα για να ερευνηθούν αποτελεσματικά δίκτυα διαφθοράς.There are no comments

Add yours