Απολογισμός έργου από τον Τσίπρα στο πρώτο υπουργικό του 2018!

ImageHandler (1)

«Δεν καταφέραμε όσα θέλαμε αλλά μόνο εμείς ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα»

«Η γ΄ αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα» – Παράθυρο ευκαιρίας για το Σκοπιανό «στο βαθμό που η στροφή των γειτόνων αποδειχθεί ειλικρινής» – «Θα κάνουμε ακόμα πιο σαφές το ταξικό μας πρόσημο»

Χρονιά σταθμό χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το 2018 στην ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς στην οποία υποστήριξε ότι «η 3η αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα» λίγα 24ωρα πριν να κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση.

«Είναι ένα έτος γεμάτο προκλήσεις που για να μπορέσουν να υλοποιηθούν με τον θετικότερο δυνατό τρόπο απαιτείται σκληρή δουλειά ώστε να είναι έτος δικαίωσης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός που υποστήριξε ότι με ορόσημο το Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου «ολοκληρώνουμε την τρίτη αξιολόγηση και περνάμε στο τελευταίο κεφάλαιο που συμφωνήσαμε υπό τις γνωστές συνθήκες το καλοκαίρι του 2015».

Όπως είπε «το 2015 προσπαθήσαμε να αντιστρέψουμε τη φορά των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, δεν καταφέραμε όσα θα θέλαμε αλλά το πρόγραμμά μας δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δύο προηγούμενα προγράμματα».

Πανηγύρισε, δε, ότι «παρά τις αναμφισβήτητα κοινωνικές συνέπειες μπαίνουμε στην τελευταία φάση του προγράμματος του μόνου προγράμματος που ολοκληρώνεται με επιτυχία».

«Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί. Το 2017 επιτύχαμε για τρίτη φορά δημοσιονομική υπεραπόδοση ενώ η 3η αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα. Και αυτή είναι η πρώτη φορά στην οχταετία που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο» τόνισε ο κ. Τσίπρας.There are no comments

Add yours