Την έκδοση στις ΗΠΑ αποφάσισε ο Αρειος Πάγος για τον μάγο των Bitcoin

Mr Bitcoin

Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο Mr Bitcoin- Αλεξάντερ Βινικ όπως αποφάσισε σήμερα, ο Άρειος Πάγος
Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Αλεξαντερ Βινικ για μη έκδοση του στις ΗΠΑ με τον 38 χρόνο να περιμένει τώρα την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο για το εάν και πού θα εκδοθεί ο Ρώσος υπήκοος.
Ο υπουργός σύμφωνα με τον νόμο έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση του «Mr Bitcoin». Σύμφωνα με τον συνόγορό του Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί επίσης να αποφασίσει και για το εάν ο Βινικ θα εκδοθεί στη Ρωσία οι αρχές της οποίας επίσης τον ζητούν για το αδίκημα της απάτης.
Οι ΗΠΑ ζητούν τον 38χρονο για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 4 δισ. δολαρίων – εσόδων μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ειχε δώσει το πράσινο φως σε σχετικό αίτημα έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, έτσι ώστε ο ρώσος να μη βρεθεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Ο Βίνικ ενώπιον του Αρείου Πάγου αρνήθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας, αλλα τεχνικός. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα (BTC-e) θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τη συσχετίζει ωστόσο με τη δράση ύποπτων προσώπων, χάκερ, πρακτόρων, ακόμη και εκβιαστών του κυβερνοχώρου.There are no comments

Add yours