Άγαλμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ετοιμάζουν οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ [εικόνες]

diana-kentriki

Ο γλύπτης που σχεδίασε την εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ στα βρετανικά νομίσματα, επελέγη για τη δημιουργία του αγάλματος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, αφιερωμένο στη μνήμη της 20 χρόνια μετά το θάνατό της.

“Ο Ian είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος γλύπτης και ξέρουμε πως η δημιουργία του θα αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα μας, Νταϊάνα” δήλωσαν ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο νεώτερος αδερφός του, Χάρυ.

Το άγαλμα θα ανεγερθεί έξω από το επίσημο σπίτι των δύο αδελφών στο Λονδίνο, Kensington Palace. Επιθυμία ήταν να αποκαλυφθεί πριν από το τέλος του έτους, για να σηματοδοτήσει την επέτειο, αλλά το παλάτι δήλωσε πως αυτό δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί πριν το 2019.

Η Νταϊανα, η πρώτη σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, Πρίγκιπα Καρόλου, σκοτώθηκε όταν η λιμουζίνα που μετέφερε την ίδια και τον εραστή της, Dodi Al-Fayed, συνετρίβη σε σήραγγα του Παρισιού, τον Αύγουστο του 1997. Ο Ουίλιαμ ήταν 15 και ο Χάρυ 12 ετών όταν συνέβη το τραγικό γεγονός.

Prince William is seen making a royal salute as he watches the scene of Trooping the Colour from the balcony of Buckingham Palace with his brother Harry and mother Princess Diana in London in this June 15, 1985 file photograph. Britain's Prince William is to marry his long-term girlfriend Kate Middleton next year, Buckingham Palace said on November 16, 2010. REUTERS/Roy Letkey/Files   (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY ROYALS)

H πριγκίπισσα Νταϊάνα με τους δυο γιούς της

“Είμαστε πολύ συγκινημένοι από τις αναμνήσεις και τα καλά λόγια που έχουν μοιραστεί τόσο πολλοί άνθρωποι μαζί μας τους τελευταίους μήνες”, ανέφεραν οι αδελφοί. “Ακόμα και είκοσι χρόνια μετά το θάνατό της, είναι εμφανής η σπουδαιότητά και η αγάπη που της έτρεφε ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου.»

Το πρώτο μνημείο για τη Νταϊάνα, ένα συντριβάνι 210 μέτρων, παρουσιάστηκε στο Hyde Park το 2004, μετά από χρόνια γραφειοκρατικών διαμαρτυριών και περιφρόνησης πάνω στο σχέδιο.

Πηγή: reuters.com

 There are no comments

Add yours