Η απόφαση σοκ που φέρνει πανικό στην 19χρονη Ειρήνη που πιάστηκε με τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

19xroni-koka2_0

Δυσκολεύει η κατάσταση για το 19χρονο μοντέλο Ειρήνη Μελισσαροπούλου που πιάστηκε στο αεροδρόμιο του Χόνγκ Κόνγκ με 2,6 κιλά ναρκωτικά. Η νεαρή κοπέλα βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς κρατείται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ για διακίνηση κοκαΐνης, ενώ και τα νέα που έρχονται συνεχώς δεν είναι και τα καλύτερα. Ο δικηγόρος της δίνει σκληρή μάχη, καθώς η ποινή που αντιμετωπίζει η 19χρονη είναι μέχρι και ισόβια, καθώς οι ποινές στην Κίνα για υποθέσεις σχετικά με ναρκωτικά είναι πολύ αυστηρές.
Η ιστορία δεν είναι σύμμαχος του νεαρού μοντέλου καθώς ένα χρόνο υπήρξε ακριβώς παρόμοια υπόθεση με την απόφαση του δικαστηρίου να αφήνει ελάχιστες ελπίδες στην Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Μια κοπέλα από εξωτικό προορισμό είχε ακολουθήσει τυχαία (;) την ίδια διαδρομή με το 19χρονο μοντέλο, και την είχαν συλλάβει με σχεδόν την ίδια ποσότητα ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου 2016, η κοπέλα έφθασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από τη Βραζιλία μέσω Αιθιοπίας. Δεν της επετράπη η είσοδος. Οι δύο βαλίτσες της ελέγχθηκαν εξονυχιστικά. Οι τελωνειακοί βρήκαν κοκαΐνη μέσα σε ειδική κρύπτη σε κάθε της βαλίτσα. Η κοπέλα είχε επίσης 660 δολάρια και δύο κινητά τηλέφωνα μαζί της. Παραδέχτηκε ότι πήρε τις δύο βαλίτσες στο Χονγκ Κονγκ για λογαριασμό του φίλου της! Τους είπε δε, ότι τα χρήματα της τα έδωσαν για έξοδα ταξιδίου! Η αξία της κοκαΐνης ξεπερνούσε τα 7 εκατομμύρια δολάρια!
Η 30χρονη Βενεζουελανή που πιάστηκε πέρσι όπως η Μελισσαροπούλου είχε ένα γιο και μια κόρη. Ήταν καταστηματάρχης (μαγαζί με ρούχα) και έβγαζε περί των 120.000 μπολιβάρ τον μήνα. Ο «έντιμος βίος» όμως δεν έπεισε το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ! Την καταδίκασε για εμπορία και για τα 3 κιλά κοκαΐνης έφαγε 25 χρόνια φυλάκισης. Για καλή της τύχη η ποινή μειώθηκε σε 17 χρόνια και 6 μήνες, γιατί το δικαστήριο έδειξε καλή πίστη σε ότι ανέφερε σχετικά με το διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης. Ένα κύκλωμα που φαίνεται να έμπλεξε και την 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου στα δίχτυα του.

untitled_24

untitled2_0There are no comments

Add yours