Αυτό είναι το μεγαλύτερο κελάρι του κόσμου –Φιλοξενεί 2 εκατ. μπουκάλια κρασιού! [εικόνες & βίντεο]

milestii

Κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια ενός απομονωμένου τμήματος της Ευρώπης, υπάρχει μια τεράστια υπόγεια πόλη με χιλιόμετρα ολόκληρα από σήραγγες γεμάτες κρασί.

Κάθε «δρόμος» φέρει το όνομα μιας συγκεκριμένης ποικιλίας σταφυλιού, όπως Pinot ή Cabernet Sauvignon. Εκεί, οι επισκέπτες οδηγούν αργά τα αυτοκίνητα ή τα ποδήλατα μέσα στο λαβύρινθο, όπου ισχύουν κανονικοί κανόνες κυκλοφορίας. Το Milestii Mici της Μολδαβίας, μπορεί να περηφανεύεται πως είναι το μεγαλύτερο κελάρι με κρασιά στον κόσμο.

milestii

Η Μολδαβία, που βρίσκεται μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας, έχει μια πλούσια παράδοση στην οινοποιία που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι χαμηλοί λόφοι, οι ηλιόλουστες πεδιάδες, τα ποτάμια και τα μετριοπαθή κλίματα που σχηματίζονται από τη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, προσφέρουν πρότυπες συνθήκες για την καλλιέργεια σταφυλιών. Κάποτε, μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, η χώρα παρήγαγε τη μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού όλων των δημοκρατιών – κάθε δεύτερο μπουκάλι κρασιού που καταναλωνόταν στη Σοβιετική Ένωση προερχόταν από τη Μολδαβία.

video.nationalgeographic.com/video/travel-source/drive-through-the-worlds-largest-wine-cellar

«Αν και το κρασί της Μολδαβίας εξακολουθεί να αναζητά νέες αγορές παγκοσμίως και πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό, ωστόσο όσοι το δοκιμάζουν εκτιμούν την πραγματική του αξία» λέει ο Βιορέλ Μπεζέντε, διαχειριστής της κρατικής επιχείρησης Mileştii Mici.

milestii3

Έτσι, όταν ένα παλιό ορυχείο ασβεστόλιθου έκλεισε τον κύκλο του στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η μεταμόρφωση των σηράγγων σε κελάρια κρασιού του Mileştii Mici ήταν η ιδανική λύση. Οι θερμοκρασίες στον υπόγειο χώρο, που εκτείνεται σε μήκος 240 χιλιομέτρων, παραμένουν σταθερές στους -10 βαθμούς Κελσίου αλλά και η συνεχής υγρασία δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τη γήρανση μέχρι την τελειότητα. Περίπου το ήμισυ του χώρου καλύπτεται από δύο εκατομμύρια μπουκάλια, κερδίζοντας τον τίλος της μεγαλύτερης συλλογής κρασιών στον κόσμο με βάση το πλήθος των μπουκαλιών στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

milestii2

Οι επισκέπτες χρησιμοποιούν το δικό τους όχημα για μια ωριαία περιήγηση με έναν ειδικό και περνούν από έναν φυσικό υποβρύχιο καταρράκτη και καταλήγουν σε μια αίθουσα γευσιγνωσίας περίπου 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.There are no comments

Add yours