Δύσκολη νύχτα στην Ηπειρο: Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι σε πλημμυρισμένα σπίτια

ipeiros.2.12.708

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι περιοχών της Ηπείρου, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας του τελευταίου διημέρου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα.

Ιδιαίτερα στον Λούρο, τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπειτα από υπερχείλιση του ποταμιού, με συνέπεια να μπουν τα νερά στον οικισμό και να μετατραπούν οι δρόμοι σε χείμαρροι. Η πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από σπίτια, μέσα στα οποία το νερό έφτασε ακόμη και στο 1 μέτρο.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 πολίτες, ενώ έως αυτήν την ώρα εργάζονται για την απάντληση υδάτων από σπίτια. Πολλά από τα χωριά της περιοχής, έχουν προβλήματα στην πρόσβαση λόγω κατολισθήσεων. Στο χωριό Ανω Ράχη, κατέρρευσε τμήμα βουνού με αποτέλεσμα βράχια και πέτρες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οικισμό και το δρόμο, ενώ καταπλακώθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Το οδόστρωμα έχει καταρρεύσει προς την Λαγκάδα Μαστοροχωρίων, καθώς υπερχείλισε ο Σαραντάπορος, δήλωσε ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσης, υπερχείλισε ο Αώος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες στον κάμπο της Κόνιτσας και να κοπούν οι αγωγοί του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής. Η ύδρευση της κωμόπολης είναι ανεπαρκής γιατί γίνεται από αντλιοστάσιο. Προβλήματα, καταγράφονται σε όλο το οδικό δίκτυο, υπάρχουν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, ενώ συνεργεία του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας, εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

 There are no comments

Add yours