Ινδουιστής βουτά σε χείμαρρο κρύας λάβας από το ηφαίστειο Αγκούνγκ στο Μπαλί [εικόνες]

agung

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες ενός κατοίκου του Μπαλί που απολαμβάνει το μπάνιο του σ’ ένα χείμαρρο κρύας λάβας από το ηφαίστειο Αγκούνγκ της Ινδονησίας στο πλαίσιο μιας ινδουϊστικής τελετής εξαγνισμού.

Οι χείμαρροι κρύας λάβας -στην ντόπια διάλεκτο λέγονται lahar- αποτελούνται από ηφαιστειακή τέφρα, βράχους και άλλες φερτές ύλες και μπορούν να παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους.

ritual1_0

Αλλά ο Τζέρο Κουνσίρ Γκιμπάλ αψήφησε τον κίνδυνο, λέγοντας ότι ένιωσε μια «εσωτερική πνευματική παρόρμηση» να βουτήξει σ’ έναν από τους χειμάρρους αυτούς στον ποταμό Ούντα του Μπαλί για να κάνει melukat, μια ντόπια ινδουϊστική τελετή εξαγνισμού. «Όταν το άγγιξα και βούτηξα μέσα τα πόδια μου, αισθάνθηκα μια τρομακτική ενέργεια», είπε.

ritual2_0

Στις εντυπωσιακές φωτογραφίες εμφανίζεται καλυμμένος από την κορφή ως τα νύχια από παχιά, γκρίζα λάσπη καθώς το ηφαίστειο συνεχίζει να βρυχάται.

agung

Σε μια απ’ αυτές διακρίνεται μόνον το κεφάλι του να εξέχει απ’ το παχύρρευστο ρεύμα, σε μια άλλη κολυμπά ύπτιο λες κι έκανε μπάνιο σε πισίνα.

ritual3_0

Το ρεύμα ήταν ισχυρό και λίγο έλειψε να τον παρασύρει, αλλά όπως είπε, «ένιωσε πως ό,τι κι αν συνέβαινε θα ήταν η βούληση του πεπρωμένου».

Οι χείμαρροι κρύας λάσπης από το ηφαίστειο Αγκούνγκ δεν περιέχουν απαραίτητα τοξικές χημικές ουσίες αυτή τη στιγμή, αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής να μην τους πλησιάζουν, καθώς μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές.

 

 There are no comments

Add yours