Δεν επιστρέφει Ελλάδα η 19χρονη Ειρήνη.. Απέρριψαν την εγγύηση της

13516152_1750304255253952_3559889755991135182_n

Δεν πρόκειται να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίστηκαν στο δικαστήριο του Χόνγκ Κονγκ, με την νεαρή Ελληνίδα να επιμένει πως δεν γνώριζε τίποτα για την κοκαΐνη.
Το πρωί της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά ενώπιον του δικαστή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Στο πλευρό της ένας Κινέζος δικηγόρος τον οποίο έχει διορίσει το κράτος μέχρι το νεαρό μοντέλο να βρει δικηγόρο της επιλογής της. Ήδη ο δικηγόρος της στην Ελλάδα Σάκης Κεχαγιόγλου έχει κάνει τις σχετικές επαφές και σε συνεννόηση με τους γονείς της φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο δικηγορικό γραφείο το οποίο θα αναλάβει την υπεράσπισή της.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η νεαρή Ειρήνη από τη Μυτιλήνη δεν είπε κουβέντα καθώς δεν είχε δικαίωμα λόγου. Η ίδια έχει δηλώσει, πάντως, στον Γενικό Πρόξενο της χώρας στο Χονγκ Κονγκ ότι είναι αθώα και ότι δεν γνώριζε ότι μετέφερε ποσότητα ναρκωτικών στην τσάντα της.
Το αίτημα αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης ύψους 11.000 ευρώ απέρριψε το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ και έτσι η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου παραμένει στις φυλακές ανηλίκων, προσπαθώντας να βρει τρόπους να επικοινωνήσει με τους δικούς της.
Δείτε τον διάλογο του δικηγόρου με τον δικαστή:
Δικηγόρος: Ζητούμε να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση 100.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (11.000 ευρώ). Να της επιβάλλετε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Δικαστής: Απορρίπτεται διότι είναι ξένη υπήκοος, άρα μπορεί να διαφύγει και επίσης είναι μεγάλη η ποσότητα των ναρκωτικών. Να επανέλθετε στις 7 Δεκεμβρίου για νέα ακρόαση.There are no comments

Add yours