Πέθανε επειδή τον χτύπησε μπάλα στο στήθος και σταμάτησε η καρδιά του!

15XRONOS

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη σε έναν έφηβο 15 ετών!

Την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του, δέχτηκε στο στήθος την μπάλα και έπεσε κάτω νεκρός!Ήταν τόσο άτυχος που πέθανε από ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο-επεισόδιο, που λέγεται «διάσειση καρδιάς» και σχεδόν πάντα προκαλεί τον θάνατο.
Σε βρετανικό δικαστήριο που παρουσιάστηκε το πόρισμα της νεκροψίας, αναφερόταν ότι η καρδιά του 15χρονου ήταν απολύτως υγιής, πριν το περιστατικό. Ο έφηβος όμως ήταν απίστευτα άτυχος, καθώς η μπάλα του ποδοσφαίρου τον χτύπησε στο στήθος ακριβώς στο κλάσμα του δευτερολέπτου που η καρδιά του ήταν ευάλωτη και συνέβη το λεγόμενο commotio cordis, μια θανάσιμη μορφή αρρυθμίας από την οποία δεν συνήλθε ποτέ.

Το ιατρικό αυτό φαινόμενο είναι πολύ σπάνιο σύμφωνα με την Daily Mail και πλήττει κυρίως νεαρούς αθλητές στις ΗΠΑ, όταν δέχονται χτύπημα από ρόπαλο του μπέιζμπολ ή του χόκεϊ.
Όπως κατέθεσαν οι συμμαθητές και φίλοι του 15χρονου στο δικαστήριο, το αγόρι έδειχνε μια χαρά όταν πήγε στο τέρμα του μικρού γηπέδου στην πόλη Έιλσμπερι, όπου είχαν μαζευτεί για να παίξουν μπάλα. Ωστόσο όταν η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα χέρια του και τον χτύπησε στο στήθος, όλοι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. Σχεδόν αμέσως πάγωσε και το πρόσωπό του χλώμιασε και μετά έγινε μπλε. Μετά κατέρρευσε στο έδαφος», κατέθεσε ένας από τους φίλους του άτυχου παιδιού.
Ο 15χρονος μεταφέρθηκε σχεδόν αμέσως με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην Οξφόρδη, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε για να τον βοηθήσουν. Λίγες ώρες αργότερα ήταν νεκρός.
Σύμφωνα με την σημερινή κατάθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του νεαρού στο δικαστήριο, «υπάρχει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ένα χρονικό παράθυρο στον καρδιακό κύκλο που η καρδιά είναι ευάλωτη. Μπορεί να σε χτυπήσουν χιλιάδες φορές στο στήθος με μια μπάλα και να μη συμβεί τίποτα. Αν όμως αυτό συμβεί εκείνο το νανοδευτερόλεπτο, όλα τελείωσαν».There are no comments

Add yours