Κοινωνικό μέρισμα: Στις 15 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων

MERISMA

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ενημέρωσε πως το κοινωνικό μέρισμα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 15 Δεκεμβρίου.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real fm, η υπουργός μετέθεσε την ημερομηνία, που είχε ανακοινωθεί από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Καρέλλα κατά περίπου πέντε μέρες.
Σύμφωνα με τον κ. Καρέλλα οι καταθέσεις αιτήσεων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς καθώς έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 1.000.000 αιτήσεις.
Συγκεκριμένα, στην ειδική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα έχουν γίνει 1.170.000 αιτήσεις από τις οποίες έχουν εγκριθεί 507.000 και 238.000 έχουν απορριφθεί. Οι υπόλοιπες παραμένουν σε αναμονή. Πολλές από τις εν αναμονή αιτήσεις θεωρούνται εγκεκριμένες όμως, καθώς υπολείπονται να συμπληρωθούν μόνο μερικά στοιχεία.

Ο κ. Καρέλλας τόνισε πως για «λιγότερο από 60 ώρες ανοικτή η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και έχει δεχθεί 20 εκ. επισκέψεις και πάνω από 2 εκ. μοναδικούς επισκέπτες».
Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας έχουν γίνει βελτιώσεις στις αιτήσεις των φιλοξενουμένων. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι που ο φορολογούμενους που τους φιλοξενούσε έχει αποβιώσει θα μπορούν να κάνουν αίτηση με αλλαγή που θα υπάρξει στην αίτηση.

Mω΅ ǠɓԏӅˉā É`ԇ͠IԇӇ É`ԏ ʏɍٍɊϠ̅щӌ`(ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ / EUROKINISSI)

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει η επιλογή στην αίτηση για την προσθήκη νέων μελών. Βελτιώσεις αναμένεται να γίνουν και στις περιπτώσεις χηρείας που αφορούν το 2017 και δεν μπορούν ακόμη να υποβάλλουν την αίτηση.

Ακόμη, τα προστατευόμενα μέλη δεν χρειάζονται να πάρουν κωδικούς και να συναινέσουν στην αίτηση και έτσι δεν χρειάζεται να βγάλουν κωδικούς taxis.
Να υπενθυμίσουμε πως όποιος έχει κάνει λάθος στην αίτησή του, μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλλει νέα αίτηση.

Κάντε την αίτηση με έξι απλά βήματα

  1. Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis.
  2. Συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων. Η φόρμα θα είναι προσυμπληρωμένη με το φορολογητέο εισόδημα του 2016.

– Όσοι είχαν εισοδήματα το 2016 αλλά ήταν άνεργοι το 2017 θα λάβουν το μέρισμα, καθώς θα τους αφαιρεθεί αντίστοιχο ποσοστό από το εισόδημα του 2016, ανάλογα με τους μήνες που ήταν άνεργοι.

– Το τεκμαρτό εισόδημα είναι εκείνο βάσει του οποίου θα κριθεί αν θα ληφθεί από κάποιον το κοινωνικό μέρισμα και το ύψος αυτού. Με τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος θα δοθεί μικρότερο μέρισμα σε κάποιες ομάδες φορολογούμενων, ενώ δεν υπάρχει μέχρι τώρα σχεδιασμός για να αλλάξει αυτό.

  1. Η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού και η συμπλήρωση έγκυρου αριθμού IBAN.
  2. Δήλωση φιλοξενούμενων και συνοικούντων. Οι φιλοξενούμενοι είναι δηλωμένοι στην πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος. Αν, ωστόσο, απαιτηθεί θα ειδοποιηθεί ο φιλοξενούμενος, ώστε να μπει στο Taxis και να δηλώσει ότι συναινεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του.
  3. Σε αυτό το σημείο, το σύστημα απαντά στο εάν ο ενδιαφερόμενος πληροί τα κριτήρια για να λάβει το κοινωνικό μέρισμα ή όχι.
  4. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα, τότε θα πρέπει να κάνει αποδοχή του μερίσματος, ώστε αυτό να πιστωθεί στον λογαριασμό του. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος παραλείψει αυτό το βήμα τότε δεν θα λάβει το μέρισμα, ακόμη και αν θα έπρεπε να το λάβει.

 

 There are no comments

Add yours