Απίστευτο! Γλίτωσε την εκτέλεση -Δεν φαντάζεστε τον λόγο

abel

Άμα δεν σε θέλει, τότε κάτι σημαίνει αυτό.
Και στην περίπτωση του 69χρονου Άλβα Κάμπελ αυτό σίγουρα ισχύει, καθώς , όπως λένε, αν έχεις τύχη διάβαινε.Βέβαια με την ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω, ούτε και ο ίδιος θα φανταζόταν τέτοια τύχη μέσα στην ατυχία του, λίγο πριν το εκτελεστικό απόσπασμα, στο οποίο οδηγήθηκε αφού είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 20 ετών για τη δολοφονία ενός άνδρα, αφέθηκε ελεύθερος το 1992. και πέντε χρόνια μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη για ληστεία.
Την περασμένη Τρίτη (14/11) το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε ένα τελικό αίτημα του Κάμπελ για ακύρωση της εκτέλεσής του στο σωφρονιστικό ίδρυμα στο Λουκασβίλ. και έτσι ο 69χρονος οδηγήθηκε στην προγραμματισμένη εκτέλεση της θανατικής του ποινής.Κι εδώ αρχίζουν τα απίστευτα:
Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να του βρουν φλέβα για να του χορηγήσουν θανατηφόρο διάλυμα, απέτυχαν παρά τις προσπάθειες 25 λεπτών και παρά τη χρήση ειδικής συσκευής υπεριώδους ακτινοβολίας.Έτσι η εκτέλεση αναβλήθηκε και μάλιστα είναι η πέμπτη «αποτυχημένη» εκτέλεση θανατικής ποινής στο Οχάιο τα πρόσφατα χρόνια και η δεύτερη φορά που μια προγραμματισμένη εκτέλεση εγκαταλείφτηκε, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών στο Οχάιο.
Δεν επιθυμούσε θανατηφόρα ένεση
Ο Κάμπελ είχε ζητήσει διά του συνηγόρου να οδηγηθεί σε εκτελεστικό απόσπασμα, αντί να του χορηγηθεί θανατηφόρα ένεση, καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή: διαγνωσμένος με αναπνευστική νόσο, άσθμα, καρδιακά προβλήματα, τα τελευταία χρόνια είχε σακούλα κολοστομίας και κινείτο μόνο με περιπατητήρα.
«Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι απάνθρωπο», δήλωσε ο Μάικ Μπρίκνερ, διευθυντής πολιτικής της ΑCLU με μια ανακοίνωσή του.
«Η εκτέλεση αναβλήθηκε», δήλωσε ο δικηγόρος του Κάμπελ Ντέιβιντ Στέμπινς, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Οχάιο, Τζον Κάσιτς, που είχε αρνηθεί να του δώσει χάρη, όρισε νέα ημερομηνία εκτέλεσης για τις 5 Ιουνίου 2019.There are no comments

Add yours