Με αυτό το φαγητό θα μειώσεις το άγχος σου!

shutterstock_339104645-600×600

Έχει ήδη περάσει το απόγευμα και εσύ πασχίζεις να προλάβεις την προθεσμία για να παραδώσεις ένα σημαντικό έργο για τη δουλειά.
Έχεις αγχωθεί αρκετά και φυσικά δεν υπάρχει χρόνος να κάνεις ένα διάλειμμα για διαλογισμό ή γιόγκα. Κανένα πρόβλημα.
Μπορεί αυτοί οι τρόποι να ανακουφίσεις το άγχος σου να μην είναι χρήσιμοι αυτή τη στιγμή, υπάρχει όμως ένας πιο απλός τρόπος να ελέγξεις το χτυποκάρδι σου για το αν θα προλάβεις να βγάλεις όλη τη δουλειά στο χρόνο που σου έχει απομείνει ή γενικά για όσες φορές νιώθεις ότι έχεις πολλά που σε αγχώνουν(δηλαδή σχεδόν πάντα).
Η επιστήμη λέει ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών αποτελεί το μυστικό για να μειώσεις το στρες που σε βασανίζει.
Μία αυστραλιανή έρευνα που δημοσιεύθηκε στα BMJ Journals αποκάλυψε ότι η κατανάλωση πέντε με επτά μερίδων φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει το άγχος κατά 14 τοις εκατό στους σε ενήλικες μέσης ηλικίας(ηλικίας 45 και πάνω) και το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 23 τοις εκατό στις μεσήλικες γυναίκες. (Αλλά μην αφήνεις τον τίτλο «μεσήλικας» να σε αποτρέψει. Είναι καλό να λάβεις υπόψη αυτές τις καλές συμβουλές σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεσαι).
Ναι! Είναι τόσο απλό. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσεις το άγχος να σε κατακλύζει, φτιάξε ένα πράσινο smoothie και ανάπνευσε με ανακούφιση.There are no comments

Add yours