Σε αυτή την άγνωστη πανέμορφη ευρωπαϊκή πόλη γυρίζει το Χόλιγουντ τις ταινίες του [εικόνες]

shutterstock_gerlits8

Μπορεί το Γκέρλιτς να μην είναι η πιο γνωστή πόλη της Γερμανίας -ούτε καν ανάμεσα στις πιο γνωστές- αλλά είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Χάρη στο Χόλιγουντ που το λατρεύει και χάρη στο Game of Thrones.

Η πόλη αυτή των 56.000 κατοίκων που μοιράζεται ανάμεσα στη Γερμανία και στην Πολωνία βραβεύτηκε ως η καλύτερη τοποθεσία για κινηματογράφηση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτροπής Κινηματογράφου (EuFCN), κερδίζοντας ακόμη και τοποθεσίες διάσημες.

Διάσημο για τα περισσότερα από 3.500 ιστορικά μνημεία του, από την Αναγέννηση μέχρι και την Αρτ Νουβό, το Γκέρλιτς λατρεύτηκε από σκηνοθέτες και παραγωγούς του Χόλιγουντ που το έκαναν σκηνικό των ταινιών τους.

Δεν είναι τυχαίο και το προσωνύμιο… «Γκέρλιγουντ», που του έχουν κολλήσει.

shutterstock_gerlits3

Οι λόγοι πολλοί, πέρα από τους προφανείς, δηλαδή τη γραφικότητα της πόλης, την υπέροχη παλιά πόλη, τη φύση γύρω από αυτήν.

Κυρίως αυτό που λατρεύουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες και παραγωγοί είναι ότι οι κάτοικοί του δεν τρελαίνονται στην ιδέα ότι στην πόλη τους βρίσκονται χολιγουντιανοί σταρ, δεν υπάρχει περίπτωση την ώρα τον γυρισμάτων να υπάρχουν ενοχλήσεις από περαστικούς ή ακόμη να συγκεντρώνονται πλήθη λόγω ακριβώς των γυρισμάτων και δεν υπάρχει περίπτωση οι σταρ να ακολουθούνται από φαν που τρελαίνονται για ένα αυτόγραφό τους, για μια selfie και τους καταδιώκουν.

Αντιθέτως οι κάτοικοι του Γκέρλιτς είναι πολύ κουλ με το γεγονός ότι συνεχώς ανάμεσά τους κυκλοφορούν χολιγουντιανοί σταρ οι οποίοι κάνουν τα ψώνια τους στην αγορά ή να τρώνε σε κάποιο εστιατόριο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

shutterstock_gerlits7

Μεταξύ άλλων στο Γκέρλιτς έχουν γυριστεί «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» με τον Τσάκι Τσαν, το «The Reader», το «Stolz der Nationen», το «Inglourious Basterds» του Ταραντίνο και φυσικά το «Grand Budapest Hotel».

Χάρη στο Grand Budapest Hotel το παλιό Mall του Γκέρλιτς, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί για λίγο, πήρε ξανά ζωή και έγινε… Grand Budapest Hotel.

Μάλιστα, μετά την ταινία βρέθηκε επενδυτής και πρόκειται να ανοίξει ξανά ως εμπορικό κέντρο το επόμενο διάστημα.

shutterstock_gerlits5

Το Γκέρλιτς είναι όμως γνωστό στην Ελλάδα λόγω της ιστορίας των 7.000 στρατιωτών και αξιωματικών του Δ” Σώματος Στρατού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν υπό δραματικές συνθήκες το 1916 στην περιοχή, όπου παρέμειναν επί δυόμισι χρόνια ως «αιχμάλωτοι φιλοξενούμενοι».

Υποψήφιες για το φετινό βραβείο ήταν άλλες 10 τοποθεσίες, όπως περιοχές στην Ισπανία και στην Κροατία όπου γυρίστηκαν επεισόδια του Game of Thrones.

To μαγευτικό Γκέρλιτς

shutterstock_gerlits708

shutterstock_gerlits8 ger_germany-2724836_960_720 ger_gorlitz_frenzelhof_untermarkt_5 ger_gorlitz-karstadt-jugendstil ger_oerlitz_stadtansicht gre_grand_budapest_hotel gre_the_grand_budapest_hotel_concept_art_uz_04 gre_the-grand-budapest-hotel shutterstock_gerlits1 shutterstock_gerlits2 shutterstock_gerlits4 shutterstock_gerlits6 shutterstock_gerlits9 shutterstock_gerlits10

 There are no comments

Add yours