Απάντηση Καμμένου για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία: «Παραποιεί την αλήθεια η ΝΔ»

kammenos11

Για παραποίηση της αλήθειας κατηγορεί την ΝΔ ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Αμυνας υποστηρίζει ότι «η παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει όρια» και απαντά στα σημεία που θίγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο:

«Από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας χθες στη Βουλή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της αντισυμβαλλόμενης χώρας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε και χθες στη Βουλή ότι δεν υπήρξε σύλληψη Αξιωματικού, αλλά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα χθες, αλλά η στρατιωτική δικαιοσύνη διερευνά, ήδη από 30-8-2017, το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από εμπλεκόμενους στρατιωτικούς.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά από ανώτατο αξιωματικό και το περίφημο «κείμενο» δεν έχει κατατεθεί πουθενά».

Και η ανακοίνωση του υπ. Αμυνας καταλήγει: «Η Νέα Δημοκρατία ας αναζητήσει στους κόλπους της να βρει ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα».

Η ΝΔ ζητά έρευνα για τον Πάνο Καμμένο και την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον ταξίαρχο των Εξοπλισμών για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Προς τούτο μετέβη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι «οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες Αρχές της χώρας», ενώ σημειώνει ότι «οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες».

«Αν δεν απομακρύνει σήμερα κιόλας τον κ. Καμμένο από την κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή», αναφέρει επίσης η Πειραιώς.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα.

Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκ ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο.

Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κιόλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου».

 There are no comments

Add yours