Νέα Δημοκρατία: Ζητά έρευνα από τον Άρείο Πάγο για σχέσεις Καμμένου με ύποπτο μεσάζοντα για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

νδ0104-1021×475

Την άμεση διερεύνηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του επεισοδίου του Πάνου Καμμένου με ταξίαρχο των Εξοπλισμών για πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Στη σχετική ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας»
Η ΝΔ κάνει λόγο επίσης για αυτονόητες και βαρύτατες ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο καλεί να απομακρύνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλιώς «θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή».
Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα.

Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκ ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο.

Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κι όλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου».There are no comments

Add yours