Ατύχημα σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Β. Κορέα- Περισσότεροι από 200 νεκροί

korea5

Ένα τρομακτικό πολύνεκρο δυστύχημα σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση TV Ashai. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι, κατέρρευσε υπόγεια σήραγγα παρασύροντας στον θάνατο 100 εργάτες και ακόμα 100 διασώστες που επιχειρούσαν για την σωτηρία τους.
Μέχρι στιγμής η ιαπωνική τηλεόραση σημειώνει ότι δεν έχει γίνει γνωστό πότε συνέβη το δυστύχημα, δεδομένου του απόλυτου ελέγχου πληροφοριών που ασκεί ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν στην χώρα του, ούτε και τι το προκάλεσε.
Οι πληροφορίες της ιαπωνικής τηλεόρασης μάλιστα δεν είναι ακριβείς ούτε για τον αριθμό των νεκρών, καθώς όπως αναφέρεται «περίπου 100» άτομα βρίσκονταν στο υπόγειο τούνελ την ώρα που κατέρρευσε, ενώ «περίπου 100» είναι και οι διασώστες που σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να τους σώσουν, όταν μια δεύτερη κατάρρευση συνέβη στο ίδιο σημείο.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Πουνγκι-ρι, όπου είναι γνωστό πως γίνονται οι πυρηνικές δοκιμές του καθεστώτος. Εκεί είχε διεξαχθεί η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας στις 3 Σεπτεμβρίου.
Ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι το πεδίο δοκιμών της Βόρειας Κορέας πρέπει πλέον να είναι ασταθές, μετά από έξι πυρηνικές δοκιμές και ειδικά μετά την τελευταία, του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, μόλις χθες Δευτέρα, ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας είχε προειδοποιήσει πως πιθανή νέα πυρηνική δοκιμή θα μπορούσε να πυροδοτήσει κατάρρευση των ορεινών όγκων της Βόρειας Κορέας, ακόμα και διαρροή ραδιενεργών υλικών. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για διαρροή ραδιενέργειας από το συγκεκριμένο δυστύχημαThere are no comments

Add yours