Βρέθηκε απίστευτος θησαυρός στη Βόρεια Ελλάδα

τρουφα

Αλλάζει η ζωή του τρουφοσυλλέκτη και συνεργάτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, κ. Χρήστου Πλεσιώτη, καθώς ανακάλυψε έναν μοναδικό θησαυρό στη Βόρεια Ελλάδα. Ο θησαυρός αυτός μπορεί να μην είναι κάποιο σεντούκι με χρυσάφι, αλλά η σπανιότητα του γαστρονομικού του ευρήματος προκαλεί θαυμασμό.

Ο κ. Πλεσιώτης βρήκε τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα (Tuber magnatum), που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, βάρους 510 γραμμαρίων και η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που βρέθηκε στην Ευρώπη φέτος, με την πρώτη, που βρέθηκε στην Ιταλία, να ζυγίζει 570 γραμμάρια. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος αυτού του θησαυρού πρέπει να αναλογιστούμε πως οι λευκές τρούφες ζυγίζουν συνήθως 50-150 γραμμάρια.

Τρούφες σαν αυτή αξίζουν πολλά χρήματα και καταλήγουν είτε σε πανάκριβα εστιατόρια και πολυτελείς κατοικίες, είτε σε δημοπρασίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπου εκεί πλέον τα ποσά που διατίθενται είναι… αστρονομικά. Τόσο ο κ. Πλεσιώτης, όσο και το Μουσείο, ελπίζουν η τρούφα αυτή να αποτελέσει την αφορμή συγκέντρωσης χρωμάτων για κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Η ελπίδα αυτή πηγάζει πως στο παρελθόν λευκές τρούφες έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες έναντι 330.000 δολαρίων.There are no comments

Add yours