Αρμάνι: Μεταφέρει περιουσία 6 δισ. στο ίδρυμά του λόγω έλλειψης διαδόχου

GiorgioArmani

Τη μεταφορά μέρους της υπερσύγχρονης αυτοκρατορίας μόδας στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του σκέφτεται ο Τζόρτζιο Αρμάνι, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν τυχόν εξαγορές ή διάλυση της αυτοκρατορίας του, ανέφερε ο σχεδιαστής σήμερα.

Πέρυσι, ο 83χρονος Αρμάνι είχε ιδρύσει ένα ίδρυμα στο όνομά του, το οποίο δήλωσε ότι σχεδίαζε να ηγείται για το υπόλοιπο της ζωής του. Με εκτιμώμενη περιουσία περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια, εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία μόδας της Ιταλίας, αλλά δεν έχει ονομάσει διάδοχο.

«Αυτό που δημιουργήθηκε είναι ένας μηχανισμός που θα ενθαρρύνει τους κληρονόμους μου να διατηρήσουν την αρμονία και να αποφύγουν την εξαγορά ή κατάρρευση του οίκου μόδας μου» δήλωσε σε συνέντευξή που δημοσιεύεται σήμερα στην Corriere della Sera.

Ο Αρμάνι δεν έχει δικά του παιδιά. Οι ανιψιές του Ρομπέρτα και Σιλβάνα εργάζονται στον οίκο μόδας, ενώ ο ξάδερφός τους, Αντρέα Καμεράνα, έφυγε πρόσφατα από την εταιρεία, αλλά εξακολουθεί αν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ο μακροχρόνιος βοηθός του Πανταλέον Ντελ’ Όρκο διευθύνει την ανδρική σειρά και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

armani_2

«Πιστέψτε με, είναι φρικτό που πρέπει να αποφασίσω τι θα αφήσω σε ποιον, είτε είναι δίκαιο είτε όχι, και κάθε πέντε λεπτά να πρέπει να έρχομαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα ότι είμαι ένας μεγάλος άνδρας στον οποίο κάτι μπορεί να συμβεί ξαφνικά» δήλωσε.

Σύμφωνα με το σχέδιο διαδοχής του, το ίδρυμα, που κατέχει ήδη το 0,1% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας Giorgio Armani, θα λάβει μεγαλύτερο μερίδιο, δήλωσε ο Αρμάνι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τις υπόλοιπες μετοχές θα κατέχουν οι κληρονόμοι του, οι οποίοι θα μπορούν να τις πουλήσουν μόνο στο ίδρυμα.

Ο βετεράνος σχεδιαστής μόδας δήλωσε τους τελευταίους μήνες πως η εικόνα του εμπορικού σήματός του θα μπορούσε να ωφεληθεί εάν επιλέξει διάδοχο, που δεν είναι απαραίτητο πως θα πρέπει να είναι Ιταλός.

Αλλά παρόλο που είπε ότι θα ορίσει τρία άτομα για να τον διαδεχθούν στο ίδρυμα, παραμένει ασαφές ποιος θα τον αντικαταστήσει στο τιμόνι του οίκου μόδας.

Ο Αρμάνι δήλωσε πως το ίδρυμα, το οποίο θα επενδύει και σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, θα έχει τον τελευταίο λόγο σε σημαντικές αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

 

 There are no comments

Add yours