Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις σκληρές γυναίκες;

p1bsj2b9jf189r483h9jkp7fpe3q_1170x557

Για το παιχνίδι της κατάκτησης του άλλου φύλου, έχουν γραφτεί ολόκληρες σειρές βιβλίων καθώς κι αμέτρητα άρθρα στο διαδίκτυο. Όσα χρόνια και να περάσουν, καλώς ή κακώς, πάντα θα μας απασχολεί η τέχνη της σαγήνης. Σε αυτό το άρθρο δεν πρόκειται να βρεις τους κλισέ τρόπους για να «κατακτήσεις» κάποιον. Για παράδειγμα, “Ντύσου ή μίλησε με αυτόν τον τρόπο”, ” κάνε τον να ζηλέψει”, “μην του απαντάς στις κλήσεις”, “κάνε τη δύσκολη”. Αυτά είναι τεχνάσματα για ελλειμματικές προσωπικότητες και δεν οδηγούν πουθενά… Υπάρχει ένα βιβλίο, που δίνει κάποιες ενδιαφέρουσες συμβουλές για κάθε γυναίκα. Ξεκινά από το ερώτημα «Γιατί οι άνδρες αγαπούν τις σκύλες;»(Why men love bitches) – εννοώντας φυσικά γιατί έλκονται από μια γυναίκα με ισχυρό χαρακτήρα. Με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, αυτός ο έξυπνος οδηγός αποκαλύπτει γιατί μια δυναμική γυναίκα είναι πολύ περισσότερο επιθυμητή από μια γυναίκα που λέει «ναι» σε όλα θυσιάζοντας συστηματικά τον εαυτό της.

Σου δίνει τη δυνατότητα να θέσεις διάφορα ερωτήματα στον εαυτό σου, να τον γνωρίσεις καλύτερα και να μάθεις να σχετίζεσαι με τους άντρες σε ένα εντελώς καινούριο επίπεδο.
Η Sherry Argov δίνει ακαταμάχητες απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, ανάμεσά τους:
-Γιατί οι άντρες είναι τόσο ρομαντικοί στην αρχή και μετά αλλάζουν;
-Γιατί οι άντρες θεωρούν τα καλά κορίτσια δεδομένα;
-Γιατί ένας άντρας σέβεται τη γυναίκα που έχει το θάρρος της γνώμης της;
Το «Γιατί οι άνδρες αγαπούν τις σκύλες» («Why men love bitches»)  δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η επιτυχία στην αγάπη δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση αλλά  με τη συμπεριφορά. Εκείνη την πολυπόθητη συμπεριφορά που μαγνητίζει τους άνδρες και το κυριότερο κερδίζεις τον δικό σου αυτοσεβασμό.

Ας δούμε όμως, ποιά είναι τα 5 κανόνες γοητείας μιας δυναμικής γυναίκας σύμφωνα με τη συγγραφέα:

1. Να τοποθετείς ψηλά τον εαυτό σου και να είσαι ο εαυτός σου.

Είναι καλύτερο να αποφύγεις οποιαδήποτε μεθοδολογία. Μία είναι η λύση. Να είσαι ο εαυτός σου! Αν υποκριθείς πως είσαι “κάποια άλλη” μόνο και μόνο για να είσαι αρεστή σε εκείνον που σου αρέσει, αργά ή γρήγορα θα απογοητευτείς. Ο λόγος; Απλούστατα, γιατί δε θα μπορείς για πολύ καιρό να παριστάνεις πως είσαι διαφορετική από αυτό που είσαι. Άλλωστε, κι εσύ θα νοιώθεις καταπιεσμένη πίσω από τη “μάσκα” που θα έχεις δημιουργήσει. Η όποια επιπόλαιη κι επιφανειακή προσέγγιση, θα φέρει μόνο εφήμερα αποτελέσματα. Αν σε ενδιαφέρει μια ουσιαστική σχέση με προοπτική, απέφυγε τις υπεκφυγές. Τα παιχνίδια κουράζουν το άλλο φύλο, ίσως και συντομότερα από όσο εμάς. Να είσαι αληθινή!

2. Η γυναίκα δείχνει πιο «ασφαλής» στα μάτια ενός άντρα όταν δεν μπορεί να την αποσπάσει από την προσωπική της ζωή, επειδή εκείνη είναι ικανοποιημένη με τη ζωή της.

Δείχνεις πιο ασφαλής στα μάτια του άλλου- και στα δικά σου- όταν είσαι ικανοποιημένη από τη καθημερινότητά σου. Όταν εκείνος συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί εύκολα να σε αποσπάσει από την προσωπική σου ζωή. Όταν διατηρείς τον έλεγχο του χρόνου σου. Συνέχισε να ασχολείσαι με την καριέρα σου, τα χόμπυ σου και γενικά με τις δραστηριότητές σου. Με αυτόν τον τρόπο, του δίνεις να καταλάβει πως δεν περιμένεις από εκείνον να σου καλύψει κανένα “κενό” ή καμιά ανασφάλειά σου. Θέλεις να είσαι μαζί του από επιλογή κι όχι από ανάγκη. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα σε δει ισότιμα. Όπου και να εργάζεσαι, είτε είσαι διευθύντρια πολυεθνικής, είτε απλή πωλήτρια στο μαγαζί της γειτονιάς σου, κέρδιζε έντιμα τη ζωή σου. Έχε την υπόληψή σου και μην περιμένεις να έρθει ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο να σου προσφέρει ότι σου λείπει.

3. Το πιο ελκυστικό προσόν είναι η αξιοπρέπειά.

Αυτό είναι το δικό μου motto. Με βοηθάει να θυμάμαι ποιά πραγματικά είμαι. Σκέψου το νόημα αυτής της φράσης. Θα έρθεις αυτομάτως σε ισορροπία, σε κατάσταση αυτοσεβασμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γοητεία σε μια γυναίκα να διατηρεί την αξιοπρέπειά της. Ό,τι και να συμβεί, διατήρησε τις αξίες, τα ιδανικά σου κι αντιμετώπισε όλες τις καταστάσεις με αξιοπρέπεια.

4.Αν ένας άντρας είναι στο «περίμενε» για να κοιμηθεί με μια γυναίκα, τότε όχι μόνο θα τη βλέπει όμορφη, αλλά θα έχει και το χρόνο να εκτιμήσει το χαρακτήρα της.

Να είσαι ευγενική αλλά στην αρχή καλό είναι να κρατάς απόσταση ασφαλείας. Φλέρταρε διακριτικά. Μην ξεχνάς πως εκείνος είναι ο “κυνηγός” κι αυτός ο ρόλος ανήκει αποκλειστικά στο ισχυρό φύλο. Με αυτόν τον τρόπο του κεντρίζεις το ενδιαφέρον να σε διεκδικήσει. Αν δεν προσπαθήσει, δε θα προλάβει να γνωρίσει ποια είσαι πραγματικά και… σίγουρα δεν πρόκειται να εκτιμήσει αυτό που θα κατακτήσει.

5.Όταν μια γυναίκα δεν ενδίδει εύκολα, δεν υποτάσσεται ή δεν υποχωρεί, γίνεται πιο ερεθιστικό να την κερδίσεις.

Κάθε φορά που διατυπώνει μια άποψη η οποία σε βρίσκει αντίθετη, να είσαι άμεση και σαφής για το τι πιστεύεις. Δεν εννοώ να διαφωνήσεις μαζί του και να τον “κολλήσεις” στον τοίχο ή να τον «ευνουχίσεις». Μπορείς να εκφράσεις τη διαφωνία σου ουδέτερα, ευγενικά, σαν μια άποψη διαφορετική από τη δική του. Η ουσία είναι να είσαι έτοιμη να υπερασπιστείς τις προτιμήσεις σου.There are no comments

Add yours