Το pole dancing αναγνωρίστηκε ως Ολυμπιακό άθλημα

pole-dancing

Το 2009, το γκολφ, το ράγκμπι και η πυγμαχία γυναικών προστέθηκαν στη λίστα με τα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων, ενώ άλλα δημοφιλή αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, το σόφτμπολ και το καράτε έμειναν απ’ έξω.

Τώρα ένα ακόμη «άθλημα» φιλοδοξεί να μπει στη λίστα των Ολυμπιακών αγώνων – και δεν είναι άλλο από τον χορό σε στύλο (pole dancing).

Η εκστρατεία για να γίνει ο χορός σε στύλο Ολυμπιακό άθλημα, μετράει ήδη δύο χρόνια, αλλά τώρα, σύμφωνα με την Washington Post, ο οργανισμός Pole Fitness Association, καθώς και άλλες παρόμοιες ομάδες μοιράζουν αιτήσεις, προκειμένου να συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012, στο Λονδίνο.

Μπορεί, αρχικά, ο χορός σε στύλο να φέρνει στο μυαλό μας εικόνες από στριπτιτζάδικα, αλλά πλέον θεωρείται περισσότερο ως ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης.

«Στις μέρες μας, είναι ελάχιστοι εκείνοι που προπονούνται στον χορό σε στύλο για να μπορούν να εργαστούν ως στρίπερς σε κάποιο κλαμπ», λέει ο “Έιντζελ Νταστ”, διοργανωτής των California Pole Dance Championships. «Τώρα πια έχει να κάνει καθαρά με τη γυμναστική ή τους διαγωνισμούς. Δεν υπάρχει πλέον αυτό το στίγμα. Νομίζω ότι ο χορός σε στύλο εκλαμβάνεται όλο και περισσότερο ως μια μορφή τέχνης».

 There are no comments

Add yours