Ο τυφώνας Μαρία πλήττει τη Δομινικανή Δημοκρατία

maria-4

Ο τυφώνας Μαρία έπληξε κάποιες περιοχές της Δομινικανής Δημοκρατίας με ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους περνώντας από τις ανατολικές ακτές της χώρας σήμερα, Πέμπτη, αφού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και πλημμύρες στο Πουέρτο Ρίκο.

Η «Μαρία» έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων μέχρι στιγμής στο πέρασμά της από τα νησιά της Καραϊβικής. Πρόκειται για τον δεύτερο κυκλώνα που περνά από την περιοχή τον Σεπτέμβριο.

Ξήλωσε τις στέγες των περισσότερων κτιρίων στο νησί Δομινίκα, όπου επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθείκαθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Η «Μαρία» ήταν κατηγορίας 4 με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 250 χιλιόμετρα την ώρα όταν έφτασε την Τετάρτη στο Πουέρτο Ρίκο, η πιο ισχυρή καταιγίδα που έχει πλήξει αμερικανικό έδαφος εδώ και σχεδόν 90 χρόνια.

Ολόκληρο το νησί είναι ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε πολλά μέρη, ενώ ο μεγάλος κίνδυνος προέρχεται πλέον από τις εκτεταμένες πλημμύρες.

«Αν μπορείτε πηγαίνετε προς τα υψώματα ΤΩΡΑ», προειδοποίησε σήμερα το πρωί η μετεωρολογική υπηρεσία του νησιού, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές πλημμύρες» και κίνδυνο κατολισθήσεων.There are no comments

Add yours