Συνταγή για αναποδογυριστή μηλόπιτα!

201504252056429134

Πως να φτιάξεις αναποδογυριστή μηλόπιτα

anapodogiristi-milopita-300x187

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τη γέμιση:

  • 5-6 μήλα (είτε κόκκινα, είτε πράσινα)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ κανέλα (προαιρετικό)

Για τη ζύμη:

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι Φαρίνα

Εκτέλεση:

kanela-se-skoni-150x150 margarini-se-mpol-150x150 prasino-kai-kokkino-milo-150x150 zachari-150x150

Βουτύρωσε το ταψάκι σου. Πλύνε καλά τα μήλα και κόψε είτε σε φέτες, είτε σε ροδέλες. Στρώσε τα στον πάτο του ταψιού. Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο για τη γέμιση μαζί με την ζάχαρη και την κανέλα. Έπειτα ρίξε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Προσοχή, να μην αφήσεις το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατί θα καραμελώσουν! Θέλεις απλά να λιώσει το βούτυρο σου για να μπορεί να απλώσει πάνω από τα μήλα.

auga-150x150 vanilies-se-skoni-150x150 zachari-150x150

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτύπα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Χτύπα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξε το πάνω από τα μήλα και ψήσε την μηλόπιτα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά. Άφησε την να κρυώσει και σέρβιρε!



There are no comments

Add yours