Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο χημικών στο Τέξας – Περιμένουν να ξεσπάσουν κι άλλες

ImageHandler (11)

Δεν ανιχνεύτηκαν τοξικά στον καπνό – «Δεν πρόκειται για χημική διαρροή, πρόκειται μόνο για φωτιά», δηλώνει η εταιρία

Το αμερικανικό Συμβούλιο Ερευνών για την Ασφάλεια και τον Κίνδυνο Χημικών ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα για όσα συνέβησαν στο εργοστάσιο χημικών της Αρκέμα στο Κρόσμπι του Τέξας. Την Πέμπτη, δύο μέρες αφότου το εργοστάσιο είχε πλημμυρίσει από τις καταρρακτώδεις βροχές του τυφώνα Χάρβεϊ, τελικά έγιναν δύο εκρήξεις και ακολούθησε φωτιά, η οποία έσβησε μερικές ώρες αργότερα.

Στην επίσημη δήλωση της εταιρίας αναφέρεται πως κάηκαν ολοσχερώς οι χώροι του εργοστασίου που περιείχαν χημικά, όπως και άλλοι χώροι γύρω από αυτούς. Οι φωτιές έσβησαν μόνες τους, μέχρι τις 5:30 το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα), αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση, την θερμοκρασία στους υπόλοιπους χώρους και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι και άλλοι χώροι σύντομα θα πιάσουν φωτιά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει προς το παρόν», επισημαίνεται ακόμα.

Από το εργοστάσιο χημικών, που βρίσκεται σε απόσταση 15 μιλίων ανατολικά του Χιούστον, αναδυόταν επί ώρες «αηδιαστικός» καπνός, για τον οποίο δεν έχει απαντηθεί ακόμα εάν ήταν τοξικός. Η αμερικανική υπηρεσία EPA ανακοίνωσε πάντως ότι τα δικά της μηχανήματα δεν ανίχνευσαν τοξικά στο νέφος, ενώ εκ μέρους της εταιρίας, οι αρμόδιοι διευκρίνισαν πως «δεν πρόκειται για χημική διαρροή, πρόκειται μόνο για φωτιά».There are no comments

Add yours