Επίθεση στη Βαρκελώνη: Τριήμερο πένθος στην Ισπανία

1

Εικοσιέξι γάλλοι πολίτες τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση στη Βαρκελώνη, την οποία ανέλαβε το “ισλαμικό κράτος” και οι δεκαεπτά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, o υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν μεταβαίνει άμεσα στη Βαρκελώνη, «για να επισκεφθεί τους Γάλλους θύματα αυτής της θρασύδειλης ενέργειας και για να διαβεβαιώσει τον ισπανικό λαό και τις Αρχές για την υπόστήριξη της Γαλλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού.

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας στα θύματα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης, όπου δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 ακόμη τραυματίστηκαν, εξέφρασε την Πέμπτη και ο Εμανουέλ Μακρόν, σε μήνυμά του στο twitter.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μας στα θύματα της τραγικής επίθεσης στη Βαρκελώνη. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι» έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.

Λίγο αργότερα επανήλθε σημειώνοντας:

«Αλληλεγγύη στη Βαρκελώνη. Είμαστε στο πλευρό σας».

Τριήμερο πένθος κήρυξε στη χώρα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι για τα θύματα της «τζιχαντιστικής επίθεσης», όπως την αποκάλεσε, κατά την οποία 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 100 ακόμη τραυματίστηκαν. «Δεν είμαστε μόνο ενωμένοι στο πένθος. Πάνω από όλα είμαστε ενωμένοι στην ισχυρή θέλησή μας να νικήσουμε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν τις αξίες και τον τρόπο ζωής μας», είπε ακόμη σε μήνυμά του.

«Σήμερα η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας είναι η κύρια προτεραιότητα για ελεύθερες και ανοιχτές κοινωνίες όπως η δική μας.

Αποτελεί παγκόσμια απειλή και η ανταπόκριση πρέπει να είναι διεθνής», δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη τύπου στη Βαρκελώνη.

Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα καλέσει τα άλλα ισπανικά κόμματα να επαναβεβαιώσουν τη συμφωνία καταπολέμησης της τρομοκρατίας της χώρας.

Με τη σειρά της η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, στο οποίο αναφέρει: «Είναι δολοφόνοι, τίποτα παραπάνω από εγκληματίες που δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Όλη η Ισπανία είναι Βαρκελώνη».There are no comments

Add yours