Ο Μακρόν μήνυσε φωτογράφο γιατί τον ακολούθησε στις διακοπές του

μακρον

Μήνυση για «παρενόχληση και απόπειρα παραβίασης της προσωπικής ζωής» κατέθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε βάρος ενός φωτογράφου ο οποίος τον ακολούθησε στην περιοχή που παραθερίζει στη Μασσαλία.

Ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους κάνει διακοπές στη Μασσαλία μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ. Το προεδρικό ζεύγος διαμένει, όπως έγραψε η εφημερίδα La Provence, στην έπαυλη όπου στεγάζεται η νομαρχία, στο πάρκο Ταλαμπό. Πρόκειται για μια έκταση πολλών στρεμμάτων γνωστή για τις υπέροχες βίλες της.

Το πάρκο προστατεύεται από ιδιωτικούς φύλακες. Είναι αδύνατο να εισέλθει κανείς σε αυτό χωρίς να έχει πρόσκληση. Εκτός της μεταλλικής περίφραξης, λεωφορεία της αστυνομίας βρίσκονται μόνιμα σταθμευμένα περιμετρικά του χώρου.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επισκέφθηκε τους παίχτες της ομάδας Ολυμπίκ Μαρσέιγ στον κέντρο προπόνησής τους, κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός φωτογράφου που, όπως καταγγέλλεται, ήταν ιδιαίτερα επίμονος, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του προέδρου τον προειδοποίησαν επανειλημμένα, επισήμανε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Όταν έβγαινε έξω αυτός ο φωτορεπόρτερ τον ακολούθησε πολλές φορές με το μηχανάκι του. Η ασφάλεια του προέδρου του ζήτησε επανειλημμένα να μην το κάνει και εκείνος συνέχισε» κατήγγειλε το γραφείο επικοινωνίας του Ελιζέ.

«Την Κυριακή εισήλθε στον ιδιωτικό χώρο, γεγονός που υπήρξε η αιτία για να κατατεθεί μήνυση» για «παρενόχληση και απόπειρα παραβίασης της προσωπικής ζωής» διευκρινίστηκε από το προεδρικό μέγαρο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του περιοδικού VSD. Η μήνυση κατατέθηκε «εξ ονόματος του προέδρου» υπογραμμίζεται από την ίδια πηγή.

2017 08 07T171817Z 752020919 RC14957D3C00 RTRMADP 3 FRANCE POLITICS FIRSTLADYThere are no comments

Add yours