Τουλάχιστον 224 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Ράκα από τους βομβαρδισμούς!

συρία-πρόσφυγες

Αναμεσά τους 38 παιδιά και 28 γυναίκες..

Από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 224 άμαχοι στη Ράκα, από τις 6 Ιουνίου οπότε εισήλθαν στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους δυνάμεις των Σύρων ανταρτών που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «τουλάχιστον 224 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 38 παιδιά και 28 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού μετά την είσοδο στην πόλη αυτή της βόρειας Συρίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)», που αποτελούνται από Άραβες και Κούρδους μαχητές όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι δεν διαθέτει απολογισμό για τους άμαχους που έχουν σκοτωθεί σε άλλου είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις ή κατά την προσπάθειά τους να φύγουν από τη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους από το 2014.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στη Ράκα και οι τζιχαντιστές τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί από τις 6 Ιουνίου 311 τζιχαντιστές και 106 μέλη των SDF.

Πλέον οι SDF είναι αντιμέτωπες με τη σφοδρή αντίσταση των τζιχαντιστών στην παλιά πόλη της Ράκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Στο νότιο τμήμα της πόλης η προώθηση του αραβοκουρδικού συνασπισμού καθυστερεί από την αντεπίθεση του ΙΚ στη συνοικία αλ Χαλ.

Η ΜΚΟ επεσήμανε ότι ο συνασπισμός έδωσε στις SDF επιπλέον αμερικανικό εξοπλισμό –τεθωρακισμένα, πυρομαχικά και όπλα—που μεταφέρθηκε από τα ιρακινά σύνορα.

 There are no comments

Add yours