Το οικογενειακό και πιο πράσινο αυτοκίνητο του μέλλοντος!

stella5-735×458

Το πιο ενεργειακά αποδοτικό οικογενειακό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ

Σχεδιάστηκε από την «Solar Team Eindhoven» του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Αϊντχόφεν στην Ολλανδίας για να διαγωνιστεί στον «World Solar Challenge», έναν διαγωνισμό για πρωτοπόρους της ηλιακής ενέργειας που προσπαθούν να σχεδιάσουν το «αυτοκίνητο του μέλλοντος».

Επάξια, μάλλον, έχει κερδίσει το παρατσούκλι «το πιο ενεργειακά αποδοτικό οικογενειακό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ». Η απόσταση την οποία μπορεί να διανύσει σε μία ηλιόλουστη μέρα στην Ολλανδία είναι 1.000 χιλιόμετρα. Κι επειδή αυτή η απόσταση είναι πολύ μεγάλη για μία μόνον ημέρα, το ενεργειακό περίσσευμα μπορεί να τροφοδοτήσει το σπίτι του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ή να απορροφηθεί από ένα ενεργειακό δίκτυο.
Σχεδιάστηκε να είναι χαμηλότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Είναι, όμως, ιδιαίτερα προσβάσιμο από τους επιβάτες λόγω των μεγάλων θυρών του. Λόγω του ευρύτατου εσωτερικού χώρου, το Stella είναι το πρώτο ηλιακό οικογενειακό αυτοκίνητο που χωράει και κάθονται άνετα πέντε άτομα!

Μέσω του ενσωματωμένου ηλιακού συστήματος πλοήγησης, ο οδηγός του Stella βρίσκει την πιο αποδοτική διαδρομή. Καθώς πλησιάζει τον προορισμό του, το Stella προσφέρει βοήθεια και ως προς το παρκάρισμα: κατευθύνει τον οδηγό προς ειδικά επιλεγμένο ελεύθερο χώρο για παρκάρισμα, σε λογική απόσταση από τον προορισμό των επιβαινόντων, με τη μεγαλύτερη ηλιακή ενέργεια.

Παράλληλα, η τελευταία τεχνολογία V2X επιτρέπει την προειδοποίηση του οδηγού για την κίνηση στους δρόμους.

Για να εξοικονομηθεί ακόμα περισσότερη ενέργεια, το Stella εφιστά μέσω ενός συστήματος φωτεινών δεικτών την προσοχή του οδηγού στην περίπτωση που πατήσει φρένο απότομα ή επιταχύνει ανεξέλεγκτα. Επιπλέον, το έξυπνο σύστημα φόρτισης- εκφόρτισης «παρακολουθεί» τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του οδηγού δίνει την καλύτερη χρονική στιγμή για την φόρτιση και εκφόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Η επιλογή της λέξης «Vie» στο όνομα του αυτοκινήτου έχει να κάνει με το ότι, στα γαλλικά, «vie» σημαίνει «ζωή». Και το Stella είναι το αυτοκίνητο για την καθημερινή ζωή. Επιπλέον, το γράμμα «V» στο λατινικό αλφάβητο είναι το 5 στο λατινικό σύστημα αρίθμησης, και το Stella V είναι το πρώτο ηλιακό οικογενειακό αυτοκίνητο με το οποίο μπορούν άνετα να μετακινηθούν πέντε άτομα.There are no comments

Add yours