Αυστηρό μήνυμα Γκάμπριελ στη Βόρεια Κορέα!

2017-06-10T184120Z_2090741081_RC1A0BAF1A90_RTRMADP_3_QATAR-GULF-GERMANY

Να διακόψει αμέσως και πλήρως όλες τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων κάλεσε τη Βόρεια Κορέα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη νέα εκτόξευση ενός πυραύλου από την ΠΙονγκγιάνγκ.

«Η διεθνής κοινότητα δεν θα πάψει να καλεί τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αυτές τις προκλήσεις και να συμμορφωθεί προς τις συναφείς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτό συμπεριλαμβάνει τον πλήρη και άμεσο τερματισμό των δοκιμών πυρηνικών όπλων και των εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και προγραμμάτων που συνδέονται με αυτές», ανέφερε ο Γκάμπριελ σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι με δεδομένο τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας ότι προχώρησε στη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, εγείρεται μια «ποιοτικά διαφορετική απειλή για τη (διεθνή) ειρήνη και σταθερότητα από τη Βόρεια Κορέα».

«Η Γερμανία, μαζί με τους εταίρους της, θα επιμείνει οι κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος στην Πιονγκγιάνγκ να εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα και με συνέπεια. Η Βόρεια Κορέα πρέπει αμέσως να στραφεί στη διεθνή κοινότητα και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», συμπλήρωσε ο Γκάμπριελ.There are no comments

Add yours