Τσίπρας: Θα μπορούσαν να είναι περισσότερα τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης!

τσιπρας-1

«Η έγνοια και η αγωνία μας είναι να σταματήσουμε περιπτώσεις πυρκαγιών πριν εξαπλωθούν»

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, ώστε τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης να είναι σε ετοιμότητα και έγιναν ουσιαστικά βήματα το τελευταίο διάστημα, ώστε να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την επίσκεψη στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που δίνουν, όπως είπε, με «ηρωϊσμό», «αυταπάρνηση» και «ανιδιοτέλεια» κάθε χρόνο μια «άνιση» και «ασύμμετρη» μάχη με τα φυσικά φαινόμενα, και ευχήθηκε να έχουμε μια καλή χρονιά, σημειώνοντας πως γνωρίζει ότι η περίοδος του καλοκαιριού θα είναι δύσκολη σε ότι αφορά τις πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχουν ελλείψεις στα μέσα καταπολέμησης των πυρκαγιών, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να είναι περισσότερα» και σημείωσε: «Η αντιμετώπιση των βλαβών γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Υπάρχει μια σοβαρή προσπάθεια διαρκούς επίβλεψης και επιτήρησης από Πολεμική Αεροπορία και Πυροσβεστική. Η έγνοια και η αγωνία μας είναι να σταματήσουμε περιπτώσεις πυρκαγιών πριν εξαπλωθούν. Όμως, ακόμη μεγαλύτερη έγνοια μας είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτήν την προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν στην επίσκεψή του από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, όπως και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι), Χρήστο Χριστοδούλου.There are no comments

Add yours