Δεν αρέσει η συμφωνία Ομπάμα με την Κούβα στον Τραμπ και επομένως την ακυρώνει !

ImageHandler (2)

Χαρακτήρισε τους χειρισμούς της προηγούμενης Κυβέρνησης αναφορικά με τον «κτηνώδη» Κάστρο «φρικτούς» και «λανθασμένους» – Θα διατηρήσει ωστόσο την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σε ομιλία του στο Μαϊάμι την ακύρωση της συμφωνίας που είχε καταλήξει η πρώην κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα με την κυβέρνηση της Κούβας για την αποκατάσταση σχέσεων Ουάσινγκτον και Αβάνας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμφωνία «τελείως μονόπλευρη» και προανήγγειλε αυστηρότερους κανόνες που θα επηρεάζουν τα ταξίδια και τις χρηματικές μεταφορές στο νησιωτικό έθνος της Καραϊβικής.

Η άδικη, όπως την χαρακτήρισε, συμφωνία που πέτυχε ο πρώην πρόεδρος «δεν βοηθά τους Κουβανούς και κάνει πλουσιότερο το καθεστώς». «Με άμεση ισχύ, ακυρώνω την άδικη συμφωνία που υπέγραψε με την Κούβα η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο Αμερικανός ηγέτης, υποσχόμενος την επίτευξη μιας «καλύτερης συμφωνίας» για τους Κουβανούς και τις ΗΠΑ.

«Τώρα που είμαι πρόεδρος, η Αμερική δεν θα μείνει σιωπηλή και θα καταδικάσει τα εγκλήματα του καθεστώτος Κάστρο», τόνισε, μιλώντας για τα δεινά που οι Κουβανοί υφίστανται «για περίπου έξι δεκαετίες», σημειώνοντας: «Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και θυμόμαστε τι συνέβη».

«Δεν πρόκειται να άρουμε τις κυρώσεις ενάντια στο καθεστώς της Κούβας πριν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ έδωσε εντολή για αυστηρότερους περιορισμούς σε Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Κούβα και για την λήψη αυστηρών μέτρων για συμφωνίες που συνάπτουν αμερικανικές επιχειρήσεις με τον στρατό της Κούβας. Εντούτοις, πολλές από τις αλλαγές του Ομπάμα στην πολιτική των ΗΠΑ προς την Αβάνα, διατηρούνται σε ισχύ, όπως το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αβάνα, καθώς και οι εμπορικές απευθείας πτήσεις ΗΠΑ – Κούβας.

Η αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, δεν έχει καμία πρόθεση να «διαταράξει» τις υπάρχουσες επιχειρηµατικές δραστηριότητες, που έχουν συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο τρόπος που Διοίκηση του Ομπάμα αντιμετώπισε τον «κτηνώδη» Κάστρο ήταν «φρικτός» και «λανθασμένος». Απευθυνόμενος στο κοινό του στην «Μικρή Αβάνα» του Μαϊάμι, που αποτελείτο κυρίως από εξόριστους Κουβανοαμερικανούς, υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την ελευθερία στην χώρα καταγωγής τους. «Είναι καλύτερο για την Αμερική να έχει ελευθερία στο ημισφαίριο της, και αναφέρομαι σε περιοχές όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα», είπε και καταχειροκροτήθηκε.There are no comments

Add yours