Νύχτα τρόμου στο Μενίδι: Εκατοντάδες ριπές όπλων από τους καταυλισμούς

IMG_4355

Ενώ η περιοχή βράζει μετά τον θάνατο του μικρού Μάριου – Άγνωστο αν προήλθαν από κάποιο πάρτι ή ήταν επίδειξη δύναμης των Ρομά – «Στα χαρτιά» από το 2014 «επείγουσα» εντολή για ελέγχους στην περιοχή.

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που δέχθηκε λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Τετάρτη η Άμεση Δράση από αγανακτισμένους πολίτες της περιοχής του Μενιδίου, που έκαναν λόγο για συνεχόμενους ήχους από ριπές όπλων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπήρχε γλέντι και πως οι πυροβολισμοί ακούγονταν από εκεί ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το σενάριο να ήταν επίδειξη δύναμης των Ρομά μετά τις τελευταίες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων και την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Μενίδι πάντως την ώρα των πυροβολισμών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την «πηγή» των πυροβολισμών ούτε και τα αίτια για τα οποία έπεσαν.

Κραυγή αγωνίας: Πού ήταν η αστυνομία;

«Απορώ που ήταν η αστυνομία χτες το βράδυ , με τόσους πολλούς πυροβολισμούς στο Μενίδι ; Χτες πυροβολούσαν συνέχεια με καραμπίνες. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, μια διμοιρία των ΜΑΤ και ένα περιπολικό φύλαγε το σπίτι του 23χρονου Ρομά . Ζούμε στη χώρα του παραλόγου.Κάθε βράδυ αναγκαζόμαστε και φυλάμε σκοπιά έξω από τα σπίτια μας και με το παραμικρό σηκωνόμαστε γιατί έχουμε το φόβο ότι αυτοί οι Ρομά μπορεί να έρθουν και να μας κάψουν σαν τα ποντίκια. Εγώ θα πάρω την οικογενειά μου και θα φύγω για το χωριό μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση εδώ στο Μενίδι «λέει στο protothema.gr ο κ. Σπύρος , κάτοικος του Μενιδίου.There are no comments

Add yours