Γεωργιάδης: Δεν παίζεις την Ελλάδα στα ζάρια όταν είσαι Πρωθυπουργός!

2352218

«Οι Γερμανοί απάντησαν στην πρόκληση του κ. Τσίπρα με μεγάλη σκλήρυνση της στάσης τους»

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ήταν στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η συνέντευξη που ο κ. Τσίπρας είπε για πρώτη φορά σε σας ότι «αν δεν πάρω το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα». Προσέξτε ποιο είναι το πρόβλημα τώρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ένας βασικός λόγος που σκλήρυνε η στάση των Γερμανών ήταν αυτή η δήλωση του κ. Τσίπρα. Τίποτα από ότι λέμε εσωτερικά δεν μένει εσωτερικά πια. Ότι λέμε ακούγεται έξω, κι αν είσαι ο Πρωθυπουργός ακούγεται έξω πολύ δυνατά».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι: «εγώ δεν θα εφαρμόσω τα μέτρα αν δεν πάρω το χρέος», εξελήφθη από τους Γερμανούς σαν ένα είδος πρόκλησης. Και επειδή οι Γερμανοί έχουν το πάνω χέρι, γιατί έχουν τα λεφτά, απάντησαν στην πρόκληση του κ. Τσίπρα με μεγάλη σκλήρυνση της στάσης τους. Αυτό ακόμα κι αν ήθελε να το κάνει ο κ. Τσίπρας, ας υποθέσουμε ότι πράγματι δεν θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν πάρει το χρέος, δεν έπρεπε ποτέ να το πει ο Πρωθυπουργός. Ποτέ. Γιατί λέγοντάς το έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο και το Βερολίνο απάντησε: «έτσι είσαι, πάμε τώρα να δούμε». Δεν παίζεις την Ελλάδα στα ζάρια όταν είσαι Πρωθυπουργός. Δεν το κάνεις αυτό το πράγμα».There are no comments

Add yours