Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν!(vid)

ImageHandler (48)

Για πρώτη φορά τζιχαντιστές χτυπούν στην Τεχεράνη.

Η πρώτη επίθεση έγινε στο κοινοβούλιο και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομενεΐ – «Μαχητές μας χτύπησαν στην Τεχεράνη» αναφέρεται στην ανάρτηση του Amaq – Σταματήσαμε άλλη μια επίθεση, υποστηρίζει το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών

Μια διπλή τρομοκρατική επίθεση, η πρώτη από το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράν συγκλονίζει από το πρωί της Τετάρτης την Τεχεράνη στη σκιά των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και τον διπλωματικό αποκλεισμό του Κατάρ με την κατηγορία των στενών σχέσεων με την Τεχεράν.

Την ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε στο ανεπίσημο «πρακτορείο ειδήσεων» των τζιχαντιστών, το Amaq, μετέδωσε η ιστοσελίδα SITE. Στην ολιγόλογη ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι «μαχητές μας χτύπησαν το μαυσωλείο του Χομεϊνί και τη Βουλή στην Τεχεράνη».

Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει ταχθεί κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανακοίνωσε ότι συνολικά είχαν σχεδιαστεί τρεις επιθέσεις στην Τεχεράνη με τις αρχές να προλαβαίνουν τη μια από αυτές συλλαμβάνοντας τους δράστες πριν να προχωρήσουν στο χτύπημά τους.

Οι ομάδες των τρομοκρατών χτύπησαν πρώτα στο κοινοβούλιο της χώρας και σχεδόν ταυτόχρονα στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Ο αριθμός των θυμάτων έως αυτή την ώρα παραμένει συγκεχυμένος καθώς ειδικά στο κοινοβούλιο πυροβολισμοί ακούγονταν για αρκετή ώρα μετά την έναρξη της επίθεσης ενώ μέσα στο κτήριο βρίσκονταν ακόμα και μικρά παιδιά.

Πυροβολισμοί ακούγονται μέσα από το κοινοβούλιο του Ιράν

Ένα μικρό παιδί βγαίνει μέσα από το κοινοβούλιο


Σύμφωνα με το πρακτορείο Tansim επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κοινοβούλιο ενώ υπάρχει και πληροφορία ότι υπάρχουν τέσσερις όμηροι.

Βομβιστές αυτοκτονίας στο μαυσωλείο

Στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί οι δράστες, όπως φαίνεται, ήταν τέσσερις. Ο ένας έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ο δεύτερος – μια γυναίκα – αυτοκτόνησε αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τα πυρά των δραστών έπεσε νεκρός και ένας κηπουρός.

Οι φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης στο μαυσωλείο είναι πολύ σκληρές καθώς δείχνουν νεκρό τον έναν από τους δράστες καθώς και ό,τι απέμεινε από τη γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ο ένας από τους δράστες – Στην κατοχή του βρέθηκαν οχτώ χειροβομβίδες, δέκα γεμιστήρες και ένα δοχείο με ένα ροζ υγρό

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ – Το κεφάλι του τρομοκράτη που αυτοκτόνησε με τα εκρηκτικά στο μαυσωλείο

Η στιγμή της έκρηξης στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η βομβιστής αυτοκτονίας μετά την επίθεση

Μικρό περιστατικό η επίθεση στο κοινοβούλιο, λέει ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής

Ο πρόεδρος του Ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί χαρακτήρισε «μικρό περιστατικό» την επίθεση στο κοινοβούλιο υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας μπορούν να χειριστούν «τους δειλούς δράστες».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι δράστες αυτό που ήθελαν ήταν να προκαλέσουν πρόβλημα στο Ιράν. «Το Ιράν είναι δυνατό και αποτελεσματικό στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και οι τρομοκράτες θέλουν να υπονομεύσουν αυτή τη δυνατότητά του» κατέληξε ο Λαριτζανί.There are no comments

Add yours