Βαριά ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κάνουμε συνέχεια τα καλά παιδιά», λένε στελέχη του κόμματος!

PGSYRIZA

Η διαφαινόμενη αποτυχία της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό ακόμα και στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κόμματος έχει γίνει πολύ βαριά μετά τη διαπίστωση ότι είναι απίθανο στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία για το χρέος. Μαζί με το χρέος παραπέμπεται στις καλένδες και η συμμετοχή το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ. Εν ολίγοις, οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης, οι οποίοι αποτέλεσαν επίσης τους πυλώνες του πολιτικού αφηγήματος της, δεν πρόκειται να επιτευχθούν –τουλάχιστον σε κοντινό χρόνο. Όπως είναι επόμενο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να είναι και ενθουσιασμένα με την εξέλιξη.

Η συνεδρίαση της Π.Γ.

Το βαρύ κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που πραγματοποιήθηκε χτες με την παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σκληρή κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης ενώ η λέξη «αποτυχία» ακούστηκε πολλές φορές. «Το να κάνουμε τα καλά παιδιά δεν οδηγεί πουθενά», ελέχθη μεταξύ άλλων. Η γενική αίσθηση είναι η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, αν όχι σε αδιέξοδο.

Ενδεικτικά του κλίματος της συνεδρίασης ήταν ότι:

Πρώτον, κριτική δεν άσκησαν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι», όπως ο Νίκος Φίλης, αλλά και απολύτως «νομιμόφρονα» στελέχη, όπως η Φωτεινή Βάκη.

Δεύτερον, δεν βρέθηκε ούτε ένα μέλος του οργάνου που να μιλήσει με ενθουσιασμό για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

 There are no comments

Add yours