Το Βερολίνο σταματά για λίγο τις απελάσεις προς το Αφγανιστάν!

AP_17151270416821

Η απόφαση έρχεται μετά την έκρηξη στην Καμπούλ που στοίχισε τη ζωή 80 ατόμων

Η Γερμανία δεν θα πραγματοποιήσει τις επόμενες λίγες ημέρες πτήσεις προς το Αφγανιστάν για την απέλαση προσφύγων των οποίων το αίτημα για άσυλο έχει απορριφθεί, δήλωσε σήμερα γερμανός αξιωματούχος αφού μια έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 80 ανθρώπους στην Καμπούλ, όμως υπογράμμισε πως η πολιτική στην οποία βασίζονται οι απελάσεις αυτές παραμένει.

«Οι εργαζόμενοι (στη γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ) έχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν από το να ετοιμάσουν τα οργανωτικά μέτρα που χρειάζονται. Γι” αυτό τις επόμενες λίγες ημέρες δεν θα πραγματοποιηθούν συλλογικές απελάσεις στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Όμως εξακολουθεί να ισχύει ότι απελάσεις πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους νόμους μας. Η αρχή αυτή ισχύει για το Αφγανιστάν, ιδιαίτερα για εγκληματίες, και θα συνεχίσουμε σ” αυτόν τον δρόμο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα το δίκτυο ARD είχε μεταδώσει επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών πως η κυβέρνηση ματαίωσε μια πτήση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα για την απέλαση στο Αφγανιστάν προσφύγων των οποίων το αίτημα για άσυλο είχε απορριφθεί.There are no comments

Add yours