Οι αγορές φοβούνται ότι η Ελλάδα θα αρνηθεί τη δόση και θα πάρει πίσω τα μέτρα!

Greece Air Force Exercise

Ρεπορτάζ από τη Γερμανική εφημερίδα Bild

Εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της, η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. Ευρώ! Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, ώστε να μην έχει άμεση ανάγκη για τα λειτουργικά έξοδα – σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις αναγκαίες ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Σύμφωνα με το Reuters, το ρεπορτάζ της Γερμανικής εφημερίδας έχει ανησυχήσει σοβαρά τις χρηματαγορές και εξηγεί την πτωτική τάση του ευρώ.

Ελληνική διάψευση

Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση το δημοσίευμα της γερμανικής Bild ότι η Αθήνα θα αρνηθεί τη δόση των 7 δισ. ευρώ, αν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν πάρει λύση για το χρέος.

«Δεν είναι αλήθεια, θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διέψευσε επίσης την εφημερίδα Bild.

«Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα χθες. Ποτέ δεν δήλωσα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών.There are no comments

Add yours