ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος της ΝΔ να μας χρεώσει το χτύπημα στον Παπαδήμο!

ImageHandler (1)

«Πόλεμος» ανακοινώσεων και από τις δύο πλευρές..

«’Οσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας» αναφέρει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «χυδαία πολιτική εκμετάλλευση»

Τα βέλη τους σανταλλάσσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι ο διχαστικός λόγος,  η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή, ενώ καλεί την κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

«Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή. Όσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέρα από τις «αυτονόητες δηλώσεις», η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση «να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

ΣΥΡΙΖΑ: «Στήνουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κατηγορεί τη ΝΔ και το «μιντιακό κατεστημένο» για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Επίσης υπογραμμίζει πως δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο. Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει σημειώνοντας «δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο».There are no comments

Add yours