Η πρώτη μετά το 1952 ! Ακυρώθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν

IMG_3575

Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών που μετέχουν στην Παρευξείνια Συνεργασία – Η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να γίνει συνάντηση Παυλόπουλου-Γιλντιρίμ, όπως πρότειναν οι Τούρκοι.

Ακυρώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να έχει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών που μετέχουν στην Παρευξείνια Συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε τις συναντήσεις τόσο με τον Ρώσο όσο και με τον Μολδαβό ομόλογό του.

Τελικώς το γεύμα στον κ. Παυλόπουλο και τους άλλους ξένους ηγέτες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για τη σύνοδο του ΟΣΕΠ παρατέθηκε από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Επισημαίνεται, ότι η επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κωνσταντινούπολη είναι η πρώτη που πραγματοποιεί αρχηγός του ελληνικού κράτους μετά το 1952, όταν είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία ο τότε βασιλιάς Παύλος.There are no comments

Add yours