Γεννηματά από Ημαθία: Η κυβέρνηση απλά παραδόθηκε, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τρία μεγάλα ψέματα

4139837-1495465460

«Η κυβέρνηση παραδόθηκε, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ κι έφερε ένα νέο μνημόνιο ντροπής, χωρίς να συνοδεύεται, για πρώτη φορά, από χρηματοδότηση» είπε η Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια εκδήλωσης με τη συμμετοχή κομματικών στελεχών και πολιτών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

«Η κυβέρνηση ψήφισε νέο μνημόνιο χωρίς να έχει τη νομιμοποίηση, το οποίο δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2021 και οι όροι αυτής της συμφωνίας μοιάζουν με συνθηκολόγηση ηττημένου. Η κυβέρνηση παραδόθηκε στην πραγματικότητα, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ, καθυστέρησε σκόπιμα και αυτή η καθυστέρηση μεγάλωσε τον λογαριασμό. Η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου δεν υπήρχαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το φθινόπωρο μπήκαν, εξαιτίας της καθυστέρησης» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τρία μεγάλα ψέματα»: ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία, ότι μετά τη συμφωνία έρχεται η ανάπτυξη και τα αντίμετρα.

«Πάνω από τη χώρα υπάρχει ένα τεράστιο «πωλείται»»

«Τα περιβόητα αντίμετρα είναι παραμύθι. Η πραγματικότητα είναι τα μέτρα. Δεν υπάρχουν αντίμετρα αν δεν συμφωνήσει ο Τόμσεν και χωρίς υψηλά πλεονάσματα. Ο υπουργός Οικονομικών μετατρέπεται σε γραμματέα του Τόμσεν και η μοναδική του αρμοδιότητα σε σχέση με τα αντίμετρα θα είναι να δημοσιεύει την απόφαση του Τόμσεν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Πρόκειται για απίστευτη απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Πάνω από τη χώρα υπάρχει ένα τεράστιο «πωλείται»» είπε η κα Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί, η Ελλάδα μπορεί» σημείωσε και τόνισε πως «υπάρχει ελπίδα και εναλλακτικός δρόμος, αλλά προϋποθέτει, πριν από όλα, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων γύρω από ένα εθνικό σχέδιο. Αυτή τη συνεννόηση δεν την επιθυμούν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Νέα Δημοκρατία».

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους είπε ότι το μήνυμα από τις περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα είναι πως «η δημοκρατική παράταξη ξαναβρίσκει τον εαυτό της και ξαναβρίσκει τον δρόμο της». Δυναμώνει συνεχώς και το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο τέλος Ιουνίου είναι το «μεγάλο στοίχημα» για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, τόνισε και κάλεσε την κοινωνία να συμμετέχει στο συνέδριο.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περιοδεύει από το πρωί της Δευτέρας στον νομό Ημαθίας.

Το πρόγραμμά της περιελάμβανε επισκέψεις σε φάρμα παραγωγής ροδακίνων, σε κλωστοϋφαντουργία και συνάντηση με οινοπαραγωγούς συνεταιριστές, συνάντηση με τον δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και επίσκεψη στην ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, καθώς και τη Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

 Στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στη Βέροια, στο ξενοδοχείο «Αιγές».There are no comments

Add yours