Βραστά φίδια, KFC και λαζάνια! Τα αγαπημένα φαγητά των δικτατόρων

cobra_stew

Βραστό φίδι κόμπρα, KFC, λαζάνια… άλλα πιο ταπεινά κι άλλα πιο εκκεντρικά! Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα φαγητά μερικών από τους πιο γνωστούς δικτάτορες του κόσμου, σύμφωνα το βιβλίο της Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ με τίτλο «Τα γεύματα των δικτατόρων». Το βίβλιο, εκτός από τα αγαπημένα τους φαγητά περιγράφει τις συνταγές, όλες τις διατροφικές τους συνήθειες αλλά και τους τρόπους τους στο τραπέζι.

Για παράδειγμα ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο αποθανών ηγέτης της Βορείου Κορέας, αγαπούσε πολύ την σούπα καρχαρία και την σούπα σκύλου. Ειδικά για τη δεύτερη μάλιστα πίστευε ότι του χάριζε ανοσία και του ενίσχυε τον ανδρισμό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ
kim

Σούπα Καρχαρία

shark_soup

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν χορτοφάγος και προς το τέλος της ζωής του έτρωγε πατάτες – πουρέ και ζωμό. Μάλιστα είχε 15 άτομα που δοκίμαζαν το φαγητό του πριν το φάει κι αν κανείς από αυτούς δεν πέθαινε μέσα σε 45 λεπτά τότε το έτρωγε.

zvmos

Ο Τζόζεφ Στάλιν λάτρευε την γεωργιανή κουζίνα η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ξηρούς καρπούς, σκόρδο, ρόδια και κρασιά. Ένας από τους προσωπικούς σεφ του Στάλιν ήταν ο παππούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Σπυρίδων.

Ο Μπενίτο Μουσολίνο αγαπούσε πολύ το σκόρδο και θεωρούσε «άχρηστη» τη γαλλική κουζίνα.

Ο Ίντι Αμίν, δικτάτορας της Ουγκάντα το διάστημα 1971-1979, έτρωγε 40 πορτοκάλια την ημέρα καθώς τα θεωρούσε «το βιάγκρα της φύσης». Όταν εξορίστηκε στη Σαουδική Αραβία οι διατροφικές του συνήθειες φαίνεται ότι άλλαξαν, αφού έτρωγε πίτσα και KFC.

Ο Ίντι Αμίν
idi_aman

Το αγαπημένο φαγητό του Πολ Ποτ, ηγέτη των «Ερυθρών Χμερ» στην Καμπότζη, ήταν το βραστό φίδι κόμπρα, ενώ έτρωγε συχνά κρέας ελαφιού, αγριόχοιρο, φρέσκα φρούτα, μπράντι και κινέζικο κρασί.

Ο Πολ Ποτ

pol_pot

Ωμή κόμπρα

cobra_stewThere are no comments

Add yours