Με 1.300 PS το hypercar της Mercedes-AMG

AMG-Vision-new1000abc

O επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers, δίνει νέες πληροφορίες σχετικά με το hypercar που ετοιμάζει η εταιρεία το οποίο θα κινείται με μοτέρ από τη Formula 1.

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Eίναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Mercedes-AMG ετοιμάζει ένα hypercar, που εκτός αγωνιστική εμφάνιση, θα εξοπλίζεται με μοτέρ που θα προέρχεται απευθείας από την Formula 1. Έτσι, κάτω από το μοντέλου αναμένουμε έναν κινητήρα 1,6 lt turbo V6 που θα προέρχεται απευθείας από το μονοθέσιο W08 EQ Power+. Η απόδοση του υπολογίζεται περίπου στα 900 άλογα και σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες (θα φροντίζουν για την κίνηση του εμπρός άξονα), ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του συνολική ισχύ περίπου στους 1.300 ίππους. Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Πέραν των πληροφοριών ότι το μοντέλο θα έχει 0-100 σε 2 sec περίπου και ότι η τιμή του θα φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers, φέρεται να έδωσε κάποια επιπλέον στοιχεία. Όπως προκύπτει από αμερικάνικα Μέσα, ο Μοers ανέφερε ότι ο κινητήρας του εν λόγω hypercar θα χρειάζεται rebuild κάθε 50.000 χιλιόμετρα. Κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει και με τους κινητήρες των μονοθεσίων. Επίσης, υποστήριξε ότι το μοτέρ θα λειτουργεί σε εύρος πάνω από τις 11.000 σ.α.λ., ενώ πάνω από τις 4.000 σ.α.λ. ο ήχος του θα θυμίζει μονοθέσιο.

Τέλος, σημείωσε πως στόχος της Mercedes-AMG είναι να δημιουργήσει ένα όχημα που- μεταξύ άλλων- θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καθημερινή χρήση.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2018…

mercedesengine640There are no comments

Add yours