Λαχταριστό νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

11

Σε όλες τις γιορτές του χρόνου, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα τηρούν τη νηστεία. Είτε Χριστούγεννα, είτε Πάσχα πολλοί από εμάς διαλέγουν να τρώνε νηστίσιμα.

Και τι πιο ωραίο από ένα λαχταριστό  νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ που όλοι θα λατρέψουν!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3/4 φλ. σπορέλαιο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 3,5 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. νερό (θερμοκρασία βρύσης)
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γ. σόδα μαγειρική

Για το γλάσο:

  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. σπορέλαιο
  • 3 κ.σ. νερό

Πώς το κάνουμε:

1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
2)Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ.
3)Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη  φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40′ περίπου (στον αέρα) , ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
4) Ετοιμάστε το γλάσο: ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα.
5)Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχτε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο!
ααααααααααα

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δε θέλετε να βάλετε βούτυρο στη φόρμα λόγω νηστείας, μπορείτε απλώς να τη ντύσετε με λαδόκολλα ή να χρησιμοποιήσετε κάποια νηστίσιμη μαργαρίνη ή λίγο λαδάκι. Αν δεν θέλετε το γλάσο, μπορείτε όταν κρυώσει το κέικ  να βαλετε από πανω άχνη ζάχαρη. Επίσης, αυτή η ζύμη μπορείς να χρησιμοποιηθεί και για γρήγορα και νηστίσιμα cupcakes.

Καλή όρεξη!!!



There are no comments

Add yours