Τσακαλώτος για νέα μέτρα: Κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν…

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι «καθαρή δημοσιονομική επίπτωση από τα μέτρα δεν θα υπάρχει» – «Εμείς θα κάνουμε τα πάντα στην διαπραγμάτευση αλλά δεν μπορώ να σας πω ποιο θα είναι το πακέτο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών
«Είναι συγκινητικό που ανησυχείτε και σας έλλειψα» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.

«Υπάρχει συλλογική ευθύνη όταν μιλά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλά για όλη την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος θέλοντας να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι η πολιτική αφωνία του μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα έχει να κάνει με το ότι αποστασιοποιείται από την επίσημη κυβερνητική γραμμή.

«Θα πω ένα-δυο πράγματα για τη διαπραγμάτευση γιατί μου ήρθε πρόσκληση από τη διαρκή επιτροπή Οικονομικών να συζητήσουμε αυτά τα θέματα και έχει προγραμματιστεί για Τρίτη και θα έχουμε χρόνο» συνέχισε.

«Θα σας δώσω 4-5 ημέρες να ξεπεράσετε την στενοχώρια ότι η κυβέρνηση δεν θα κλείσει την αξιολόγηση, ότι θα πάρουμε νέα μέτρα 2 ή 3,6 ή 8 δισ. ευρώ μέτρα» επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε: «Κάποιος πρέπει να εξηγήσει ότι άλλο 2% και άλλο 2 δισ.».

«Όλα τα λεφτά είναι η λέξη του Μοσκοβισί. Όταν δημοσιογράφος τον ρωτά πώς ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν θα έχει νέα μέτρα απαντά «net» δηλαδή «καθαρά» είπε ο υπουργός των Οικονομικών και πρόσθεσε: «Παρόλο που εσείς περιμένατε ότι εμείς θα πάρουμε μέτρ,α καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει το είπε ο Μοσκοβισί ξεκάθαρα. Είπε δεν θα πάρει «καθαρά μέτρα»».

Θέλοντας να στοιχειοθετήσει την επιχειρηματολογία του πάνω στις δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέχισε: «Αν θα παρουμε 1 δισ. ευρώ μέτρα δημοσιονομικά τότε θα πάρουμε και ένα 1 δισ. μέτρα θετικά που θα επιστρέφουν τα χρήματα στην οικονομία».

Tsakalotos5

Γι αυτό ο Νταισεμπλουμ είπε ότι πάμε από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές εντός του φακέλου φορολογίας και κοινωνικού φακέλου, συνέχισε.

«Κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν» είπε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε: «Εμείς θα κάνουμε τα πάντα στην διαπραγμάτευση αλλά δεν μπορώ να σας πω ποιο θα είναι το πακέτο».

«Θα προσπαθήσουμε αυτοί που θα χάσουν να πάρουν κάτι» ήταν η νέα γραμμή υποχώρησης του υπουργού Οικονομικών.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι… είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις για αναδιρθρώσεις. Αν αυτές είναι σωστές ή τις εγκρίνετε θα το κάνουμε σε συζήτηση μετά την αξιολόγηση και θα κάνουμε συγκρίσεις ποιος κερδίζει και ποιος χάνει».

«Θα είδατε κι άλλα καλά και κακά νέα. Δεν θέλω να σας στενοχωρώ. Συζητάμε μεγάλο πρόγραμμα για να περιορίσει την λιτότητα που υπήρχε με προγράμματα απασχόλησης. Θα συζητήσουμε – εσείς τα λέτε ιδεολογήματα της Αριστεράς – ότι οι εργαζόμενοι θα κερδίσουν στην ανάκαμψη για παράδειγμα με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

πηγη πρωτο θεμαThere are no comments

Add yours