Ηλεία: Άγριο φονικό για 660 ευρώ – Λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ

ImageHandler

Αποσβολωμένοι έμειναν οι δικαστές και οι ένορκοι του Εφετείου Πατρών από την αγριότητα με την οποία ο 30χρονος Αναστάσιος Αβράμης σκότωσε με ένα μαχαίρι την 85χρονη Γεωργία Αναστοπούλου, στο Επιτάλιο της Ηλείας, ανήμερα των Θεοφανίων του 2012.

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ισόβια και κάθειρξη 12 ετών για τη ληστεία.

Συνεργός του στο έγκλημα ήταν η 33χρονη σύντροφός του, Παναγιώτα Θεοδωροπούλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών.

Το ζευγάρι δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι τοξικομανείς και ότι προχώρησαν στη ληστεία μετά φόνου για να βρουν χρήματα και να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Τελικά ο άνδρας μπήκε στο σπίτι της γυναίκας από παράθυρο και τη σκότωσε για μόλις 660 ευρώ, που είχε στην κατοχή της.

«Βρέθηκε μπροστά μου και άρχισε να φωνάζει. Τότε πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και της έκοψα τον λαιμό» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δράστης. Η συνεργός του τον περίμενε έξω από το σπίτι και δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως όταν θα έμπαινε μέσα θα διέπραττε φόνο.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε δέχτηκε ότι είναι τοξικομανής.

Ο δράστης, εκτός από το μαχαίρι, ουσιαστικά είχε συνθλίψει το κρανίο της γυναίκας όταν τη βρήκε μπροστά του. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη είναι πρώην νύφη του δράστη. Τον εγκατέλειψε και σύναψε σχέση με τον κατηγορούμενο, ο οποίος κατάγεται από το Επιτάλιο.

Μετά το φονικό, το ζευγάρι πήγε στον Πύργο, υποστηρίζοντας ότι ήθελε με τα χρήματα από τη ληστεία να εξασφαλίσει τη δόση του, αλλά κατά μια άλλη εκδοχή, είχαν πάει για να χαλάσουν τα χρήματα σε διασκέδαση.

Η 85χρονη έμενε μόνη της στο Επιτάλιο Ηλείας και γνώριζε από μικρό παιδί τον δολοφόνο.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε εκείνον να προχωρήσει στην ανθρωποκτονία και μάλιστα με βάναυση αγριότητα. Στο ακροατήριο κατέθεσαν τα παιδιά της ηλικιωμένης, που είχαν φύγει από το χωριό και έμεναν στην Αθήνα. Ζήτησαν δικαίωση από το δικαστήριο για τον άδικο χαμό της γυναίκας.

Την ηλικιωμένη γυναίκα φρόντιζε καθημερινά μια κάτοικος του χωριού, η οποία μπαίνοντας μέσα στο σπίτι και βλέποντας τις κακώσεις της, υπέστη σοκ.There are no comments

Add yours