Οι δανειστές προειδοποιούν: Ψηφίστε μέτρα από τη Βουλή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αλλιώς…

tsakalotos

Βάζουν όρια!Οι δανειστές βάζουν νέο τελεσίγραφο για την ψήφιση από τη Βουλή, νέων, προληπτικών μέτρων για μετά το 2018 !

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν επιτακτικά – ενόψει του επικείμενου Eurogroup της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου – την προκαταβολική ψήφιση μέτρων που θα είναι σε «ετοιμότητα» να εφαρμοστούν από το 2018.

Διαμηνύουν μάλιστα σε όλους τους τόνους ότι θέλουν να δουν πρώτα την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετεί στη Βουλή την περικοπή των συντάξεων μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και την σημαντική μείωση του αφορολόγητου ορίου, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψουν για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

«Μόνο αν παραμείνει το ΔΝΤ θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση»

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης ποϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι η παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ο αξιωματούχος εκτιμά πως κύριος στόχος του Eurogroup είναι να γίνουν οι αναγκαίοι διάλογοι μεταξύ των θεσμών και των Ελληνικών Αρχών έτσι ώστε να επιστρέψουν εκ νέου οι επικεφαλής των θεσμών στην αθήνα.

Με την παρουσία του Πολ Τόμσεν, αλλά χωρίς την Κριστίν Λαγκαρντ θα διεξαχθούν οι διαβουλεύσεις του αυριανού Eurogroup. Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει μια γεμάτη ατζέντα στην οποία πρώτο θέμα θα είναι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η εξέταση του σημείου στο οποίο βρισκόμαστε στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγηση

Από ότι φαίνεται Βερολίνο και ΔΝΤ στέλνουν το δικό τους μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα , πριν του δώσουν στο χέρι τα παπούτσια…Ο Φεβρουάριος αναμένεται καυτός…There are no comments

Add yours