Δολοφονία Αμοιρίδη: Τρεις έχουν ήδη συλληφθεί για το στυγερό έγκλημα,συμμετείχε και η σύντροφός του

brasil22

Η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύντροφος του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, ομολόγησε τελικά τη συμμετοχή της στη δολοφονία του διπλωμάτη.

Η αστυνομία έχει ήδη προβεί σε τρεις συλλήψεις. Έχει συλλάβει τη Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, τον στρατιωτικό αστυνομικό Sergio Gomes Moreira Filho που θεωρείται ως ο εραστής της συντρόφου του Αμοιρίδη και τον Eduardo Tedeschi, φίλο του στρατιωτικού αστυνομικού.

Πέρα από τους τρεις συλληφθέντες, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο εκτιμά ότι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του πρέσβη Αμοιρίδη μάλλον εμπλέκεται ως τέταρτο πρόσωπο ο ξάδελφος του Sergio Moreira.

Την ενοχή του για συμμετοχή στη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη ομολόγησε και ο Sérgio Gomes Moreira Filho, εραστής της συντρόφου του Έλληνα πρεσβευτή. Αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εμπλέκεται στο έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του ζευγαριού όπου φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό είναι από τις κάμερες έξω από το εξοχικό όπου ο πρέσβης έκανε διακοπές με τη σύντροφό του ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί.
caso-do-embaixador-da-grecia-no-brasil-kyriakos-amiridis

Οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι βοήθησαν την αστυνομία να καταλάβει ότι ο Αμοιρίδης έπεσε νεκρός μέσα και έπειτα μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Συνάγεται έτσι το συμπέρασμα ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση για τη δολοφονία ελήφθη από τη Βραζιλιάνα Φρανσουάζ, σύντροφο επί 15ετία του πρέσβη, και τον αστυνομικό εραστή της τρεις μέρες πριν την αποτρόπαια πράξη.

Ο εραστής αστυνομικός που κρατείται από χθες το βράδυ αρχικά αρνήθηκε κάθε συμμετοχή, όταν όμως του έδειξαν ότι έχουν καταγραφεί όλα σε κάμερα, ομολόγησε τέλικα το έγκλημα. Ενταλμα σύλληψης υπάρχει επίσης για τη Φρανσουάζ αλλά και άλλα δύο άτομα, των οποίων η εμπλοκή δεν έχει προς το παρόν διασαφηνιστεί.

 There are no comments

Add yours